13 o C Kdz. Ereğli

“MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA DEĞERLERİ“ PROJESİ

Gündem 9 yıl 30 gün 5 saat 36 dakika önce 1294

Haberi Paylaşın

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen, "Mesleki Eğitimde Avrupa Değerleri" Projesi kapsamında, 12 öğretmenin Portekiz’i ziyaret edeceğini bildirdi.

Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mesleki Eğitim Merkezince hazırlanan proje çerçevesinde mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarından 12 öğretmenin Portekiz’de 14 gün kalacağını belirtti.

Portekiz’de elektrik ve elektronik alanında, eğitim faaliyeti gerçekleştirileceğini ifade eden Şen, şunları söyledi:

’’Bilgi çağını yaşadığımız günümüzde, uluslararası rekabet kabiliyetine sahip olabilmek için bilgiyi üretmek, doğru yerde ve doğru zamanda kullanabilmek önemli bir avantajdır. Üretilen bilgilerin hızla eskidiği göz önüne alındığında insanların, özellikle de eğitimcilerin kendilerini sürekli geliştirerek yenileşmeleri kaçınılmazdır. Toplumun refah ve mutluluğu nihai amacı olan eğitim sistemimizde, hızla gelişen teknoloji karşısında eğitim kurumlarımızın da kendilerini geliştirmesi ve beşikten mezara eğitim sloganını, diğer bir tabirle hayat boyu öğrenme felsefesini benimseyerek esnek bir yapıya kavuşması artık zorunluluktur. Bu nedenle öğrencilerin okuldan edindiği bilgi ve beceriler kendisi ve iş gücü piyasası içinde büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte öğrencilerimizi bu konularda yönlendiren ve eğiten eğitimcilerimizin bilgi birikimi ve tecrübeleri önemlidir. Proje kapsamında alınacak eğitimler sonucu kazanılan bilgi ve tecrübelerin ilçemizin eğitimine faydalı olacağını düşünüyorum."

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 10 saat 53 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 12 saat 5 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 6 saat 10 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 3 saat 23 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 5 saat 44 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 23 saat 59 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
10 saat 27 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 8 saat 6 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 4 saat 15 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 9 saat 13 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !