Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA DEĞERLERİ“ PROJESİ

“MESLEKÄ° EĞİTÄ°MDE AVRUPA DEÄžERLERÄ°“ PROJESÄ°

 Alaplı Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Ä°brahim Åžen, "Mesleki EÄŸitimde Avrupa DeÄŸerleri" Projesi kapsamında, 12 öğretmenin Portekiz’i ziyaret edeceÄŸini bildirdi.

Åžen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mesleki EÄŸitim Merkezince hazırlanan proje çerçevesinde mesleki ve teknik eÄŸitim veren ortaöğretim kurumlarından 12 öğretmenin Portekiz’de 14 gün kalacağını belirtti.

Portekiz’de elektrik ve elektronik alanında, eÄŸitim faaliyeti gerçekleÅŸtirileceÄŸini ifade eden Åžen, ÅŸunları söyledi:

’’Bilgi çağını yaÅŸadığımız günümüzde, uluslararası rekabet kabiliyetine sahip olabilmek için bilgiyi üretmek, doÄŸru yerde ve doÄŸru zamanda kullanabilmek önemli bir avantajdır. Ãœretilen bilgilerin hızla eskidiÄŸi göz önüne alındığında insanların, özellikle de eÄŸitimcilerin kendilerini sürekli geliÅŸtirerek yenileÅŸmeleri kaçınılmazdır. Toplumun refah ve mutluluÄŸu nihai amacı olan eÄŸitim sistemimizde, hızla geliÅŸen teknoloji karşısında eÄŸitim kurumlarımızın da kendilerini geliÅŸtirmesi ve beÅŸikten mezara eÄŸitim sloganını, diÄŸer bir tabirle hayat boyu öğrenme felsefesini benimseyerek esnek bir yapıya kavuÅŸması artık zorunluluktur. Bu nedenle öğrencilerin okuldan edindiÄŸi bilgi ve beceriler kendisi ve iÅŸ gücü piyasası içinde büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte öğrencilerimizi bu konularda yönlendiren ve eÄŸiten eÄŸitimcilerimizin bilgi birikimi ve tecrübeleri önemlidir. Proje kapsamında alınacak eÄŸitimler sonucu kazanılan bilgi ve tecrübelerin ilçemizin eÄŸitimine faydalı olacağını düşünüyorum."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo