14 o C Kdz. Ereğli

MERKEZ, FAALİYETTE GEÇTİ

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce Belen Sanayi Sitesi girişindeki 1500 metrekarelik alana kurulan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin faaliyete geçtiği bildirildi.

Çevre ve Yaşam 6 yıl 4 ay 17 gün 31 dakika önce 1297

Haberi Paylaşın

Ereğli Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, MİARGEM tarafından düzenlenen ve 176 ayrı projenin yarıştığı Etkin Belediye Proje Yarışması’nda "Elektrikli ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü, Geleceğimizi Çöpe Atmayalım" Projesi ile ’Altyapı ve Çevre’ kategorisinde birincilik ödülü alan Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde bir süre önce kuruluş çalışmalarını tamamlandı.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, merkezdef atık piller, bitkisel atık yağlar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, ömrünü tamamlamış lastikler, ambalaj atıkları, hacimli atıklar, flüoresan lambalar ve diğer civa içeren atıklar, atık ilaçlar ve evlerden kaynaklanan tehlikeli atıkların toplanarak geri dönüşüm faaliyetleri kapsamında yeniden değerlendirilerek değişik sektörlerde ham madde olarak kullanılacağını belirten Uysal, şunları kaydetti:
“Atıkların kaynağından ayrı toplanması ve Atık Getirme Merkezi’ne getirilmesi büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımız söz konusu atıkları tesisimize ulaştırabilir ya da, ’ALO ATIK (0372) 33 15 53’ numaralı hattımıza ulaşarak atıkların ilgili müdürlük tarafından alınmasını sağlayabilir.”

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 2 saat 22 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 17 saat 34 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 21 saat 39 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 21 saat 13 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 18 saat 52 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 15 saat 28 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 1 saat 56 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 20 saat 3 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 23 saat 29 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI