13 o C Kdz. Ereğli

MERAKLA BEKLENİYORDU… SENDİKAYI POSBIYIK ZİYARET ETTİ…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Siyaset 5 yıl 2 ay 4 gün 20 saat 49 dakika önce 2418

Haberi Paylaşın

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan, kendisini ziyarete gelen CHP’nin Belediye Başkan Adalı Halil Posbıyık’a sözlerinde, “geçmişte yaşanmışlıklar ‘şahıslar arasındadır’ diyorsunuz ama sendikamıza olan söylenmişlikler de vardır” dedi.

DAKİKA 1, GOL 1! GERGİN BAŞLANGIÇ!!!
Posbıyık, parti yönetimi ve belediye meclis üyesi adayları ile birlikte Türk Metal Ereğli Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaretin ‘konuşma’ yapılması beklenen kısmında Posbıyık ile Ercan arasında suskunluk anı yaşandı. Yaklaşık 3 dakika böyle sürdükten sonra Sendika Şube Başkanı Metin Ercan, ‘niye konuşmuyorsunuz’ dedi. Bunun üzerine Posbıyık, ‘hoş geldiniz demenizi bekliyorum’ tepsini verince Encan, “hoş geldiniz demiştim. Siz ziyarete geldiniz ve ilk söz hakkı sizindir. Buyurun” yanıtı verdi.
Posbıyık, yaşanan andan sonra yaptığı konuşmasında, Mahalli İdari Seçimler için saha ziyaretlerinde olduğunu, sendika şubesine ise belediye meclis üyeleri ile birlikte geldiğini belirterek, “Belediyi meclis üyeleri (adayları) ile birlikte gezilerimize başladık. Bugünse Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olan Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesini ziyarete geldik.
Amacımız, Ereğli’nin tıkanan yollarını açmak için mücadele etmektir” diye konuştu.
POSBIYIK: DÜN İLE UĞRAŞMIYOR, YARINLARA BAKIYORUZ
Posbıyık, geçmişte kendisi ile Türk Metal Sendikası yönetimi ile yaptığı kavgayı da hatırladığı sözlerinde, böyle kavgaların olabileceğini ancak şuandan itibaren geleceğe baktığını anlatarak şu ifadeleri kullandı:
“İşçilerin Temsilcisi olan Türk Metal Sendikası ile iyi ilişki ve uyum içinde çalışarak Ereğli’ye yararlı olmak istiyoruz. Ereğli’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türk Metal Sendikası ile bir uyum içinde hem işçilerin hakları hem de Ereğli’nin büyümesi için birliktelik içinde yolumuza devam etmek istiyoruz.
Geçmişte bir takım hatalar olmuştur. Benim, Türk Metal Sendikası ile hiçbir kavgam olmamıştır hatta sendikanın yetki almasında geçmiş incelendiğine görülecektir en büyük gayreti olan insanlardan birisiyim. Yöneticiler arasında bireysel kavgalar olmuştur, olabilir çok doğaldır. Biz zaten dün ile uğraşmıyor, yarınlara bakıyoruz. Bugünden itibaren geleceğe bakıyoruz. Bu bağlamda hiç kimseye kırgınlık ve dargınlığımız yoktur. Geçmişte yapılan bir takım ufak tefek hadiselerden dolayı, herkes birbiri ile münakaşa edebilir. Onlar benim için geçmişte kaldı. Onlarda bizim dostumuz. Dolayısı ile bu yolda birlikte yürümek üzere yola çıktık. Sizden de destek bekliyoruz.”
ERCAN: KURUMSAL HAFIZA VAR!
Şube Başkanı Metin Ercan ise Ereğli’nin küçük olduğunu, yaşanan olayların ise çabuk büyüdüğünü dile getirerek, şunları söyledi:
“Ereğli’de birinci öncelik istihdamın sağlanması adına kazanacak belediye başkanı her kim olursa olsun öncelikle buna dikkat ederse bizim için önemli olan duygu ve düşüncelerimiz arasında birinci sırada gelir. Ereğli küçük bir yerdir. Olaylar çok çabuk gelişebiliyor. Çok çabuk gelişen olaylar çok büyüyebiliyor. Geçmişte yaşanmışlıklar var. Ama unutulmaması gerekir ki birde kurumsal hafıza vardır. Bu kurumsal hafızayı silmek her iki tarafa düşer. Biz bir adım attınız, konuştunuz; geçmişte yaşanmışlıklar ‘şahıslar arasındadır’ diyorsunuz ama sendikamıza olan söylenmişlikler de vardır. Kurumsal hafızayı bu yüzden söyledim.
Destek istiyorsunuz; tüm siyasi partilere, tüm belediye başkan adaylarına eşit mesafedeyiz. Ereğlimiz için hayırlı olsun.”

MERAKLA BEKLENİYORDU… SENDİKAYI POSBIYIK ZİYARET ETTİ…

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 23 saat 37 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
14 saat 49 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 18 saat 54 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 18 saat 28 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 16 saat 7 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 12 saat 43 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 23 saat 11 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
17 saat 18 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 16 saat 59 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !