Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MERAKLA BEKLENEN SONUÇLAR AÇIKLANDI!..

MERAKLA BEKLENEN SONUÇLAR AÇIKLANDI!..

ÄŸrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleÅŸtirme iÅŸlemleri için 6-16 Temmuz2015 tarihlerinde tercihlerini yaptı. Merakla beklenen TEOG yerleÅŸtirme tercih sonuçları ise, 14 AÄŸustos’ta (BUGÃœN) açıklandı.

014-2015 öğretim yılı “Temel eÄŸitimden Ortaöğretim Kurumlarına GeçiÅŸ Sistemi” kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleÅŸtirilme sonuçları açıklanmıştır.
 
 
Bu kapsamda yerleÅŸtirme iÅŸlemleri, öğrencilerimizin okul kodlarına göre yaptıkları tercihler doÄŸrultusunda YerleÅŸtirmeye Esas Puanlarına (YEP) göre gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. YerleÅŸtirme sonuçlarına, www.sinavlar.gov.tr ve http://teog2015.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabilir. 
 
YerleÅŸtirmeye Esas Puanı hesaplanan 1 milyon 288 bin 315 öğrencimizden; 1 milyon 108 bin 182’si tercih baÅŸvurusunda bulunmuÅŸtur. Tercihte bulunan öğrencilerimizin % 94’ünü oluÅŸturan 1 milyon 36 bin 809 öğrencimiz tercihlerinden birine yerleÅŸtirilmiÅŸtir. Ä°lk beÅŸ tercihine yerleÅŸen öğrenci sayımız % 66 ile 736 bin 796, ilk on tercihine yerleÅŸen öğrenci sayımız % 87 ile 960 bin 136’dır. Tercih yaptıkları halde tercihlerinden birine yerleÅŸemeyen 71 bin 373 öğrencimiz ile hiçbir tercihte bulunmamış ve herhangi bir özel öğretim kurumuna kaydını yaptırmamış öğrencilerimiz açık öğretim kurumlarına yerleÅŸtirilmiÅŸtir. YerleÅŸtirme sonunda okullarımızda halen 248 bin 908 boÅŸ kontenjan bulunmaktadır.
 
Hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihte bulunduÄŸu halde tercihlerinden birine yerleÅŸemeyerek açık öğretim kurumlarına yerleÅŸtirilen öğrencilerimiz ile tercihleri doÄŸrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleÅŸen öğrencilerimiz istemeleri hâlinde 17-21 AÄŸustos 2015, 24-28 AÄŸustos 2015, 31 AÄŸustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleÅŸtirmeye esas nakil baÅŸvurusunda bulunabilecektir. Öğrencilerimiz bu süreler içerisinde yerleÅŸtirmeye esas nakil baÅŸvurusu için boÅŸ kontenjan ÅŸartı aranmaksızın 3 (üç) tercih yapacaklar ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır. YerleÅŸtirmeye esas nakil süreci 7 Eylül 2015 tarihi itibarıyla sona erecektir. Ayrıntılı bilgi odsgm.meb.gov.tr/ adresinden Tercih ve YerleÅŸtirme Kılavuzuna ulaÅŸarak edinilebilir.
 
SOSYAL MEDYADA Ä°SYAN!
 
TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmaması üzerine öğrenciler yüzbinlerce tweet attı. Dün geceden beri TEOG sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrenciler attıkları tweetlerle tepkilerini gösteridler.
 
Damlanur Yılmaz?@damlanur_rr  39 sn.39 saniye önce
Öl geber #teog. Ne bekledik ama yaaa:( teog sonuçları
 
Elif??@BurakAtsakLM  1 dk.1 dakika önce
#teog sonuçlarının açıklanacağını duyunca,  karnım da oluÅŸan AÄŸrı hissi.. teog sonuçları
 
Akıllı Bir Deli?@komikmiulan  2 dk.2 dakika önce
meb bizi yeterince günaha soktun hadi yeter açıkla artık #teog sonuçları
 
Kaan Bölük?@KaanGxoxo  33 sn.34 saniye önce
Sırf bioma okulumu yazmak için heyecanlanıyorum #teog sonuçları
 
adbarkolik?@SedAdbar  34 sn.35 saniye önce
ya bıçağı alıp o kullanmadığınız beyninizi deşmek istiyorum hala açıklamamanın mantığı nedir #teog sonuçları
 
Winchester??@thislastgod  35 sn.36 saniye önce
Sonuçları beklerken birbirini kemiren arkadaşlarım var benim #teog sonuçları
 
Berke Can?@BerkeCanEfe  1 dk.1 dakika önce
#FenerinMacıVar ona mı heyecan yapıyım yoksa #teog açıklanıcak ona mı heyecan yapıyım şaşırdım teog sonuçları
 
Ceren??@theuykucu  1 dk.1 dakika önce
Bu kadar beklettiniz bari gönlümüzü almak için hepimizi ilk tercihe yerleştirin #teog sonuçları
 
 
TIKLA ÖĞREN: http://teog2015.meb.gov.tr
 
TEOG LÄ°SE NAKÄ°LLERÄ° NASIL YAPILACAK?
 
TEOG yerleÅŸtirmesine esas nakil iÅŸlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleÅŸtirmeye esas nakil isteÄŸinde bulunabilecek. YerleÅŸtirmeye esas nakil iÅŸlemi sonucu okul deÄŸiÅŸtiren güzel sanatlar vespor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiÅŸ sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleÅŸtirmeye esas nakil baÅŸvurusunda, 3 tercih alınabilecek.
 
Her okul için boÅŸ kontenjan ÅŸartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. YerleÅŸtirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. YerleÅŸtirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler baÅŸvuru yapabilecek. 
 
Velinin isteÄŸi halinde yerleÅŸtirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleÅŸtirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleÅŸtirilen öğrenciler için 7-10 Eylül’de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleÅŸtirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih baÅŸvuruları alınarak, 11 Eylül’de nakil yerleÅŸtirmesi yapılabilecek. 
 
Bu iÅŸlemin ardından yerleÅŸtirme iÅŸlemi tamamlanacak ve 14 Eylül’de eÄŸitim öğretime baÅŸlanacak.
 
 
YURT DIŞI VE AÇIKÖĞRETİM ORTAOKULLARINDAN MEZUNLARIN NAKİL İŞLEMLERİ
 
Yurt dışındaki öğrenciler ve açık öğretim ortaokulundan mezun öğrenciler, yerleÅŸtirmeye esas nakil baÅŸvurularını Ölçme, DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmî
internet sitesinde açılacak olan “Açık öğretim ortaokulu ve yurt dışı yerleÅŸtirmeye esas nakil baÅŸvuru ekranı” aracılığıyla yapacaktır. BaÅŸvuru çıktıları APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile Millî EÄŸitim Bakanlığı Ölçme DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderilecektir.
 
NAKİL SONUÇLARI NEREDEN İLAN EDİLECEK?
 
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları,
• 24 AÄŸustos 2015
• 31 AÄŸustos 2015
• 7 Eylül 2015
tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
 
 
 
kaynak:milliyet.com.tr
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo