Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MERAK EDİLENLER...

MERAK EDÄ°LENLER...

Telefonlardaki mesaj özelliÄŸinin neredeyse kullanımını bitiren uygulama Whatsapp yeni bir sistemi kullanıcılarına sundu. Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan Whatsapp uçtan uca ÅŸifreleme sistemi nedir? 

Whatsapp uçtan uca şifreleme nedir? Nasıl kullanılır?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Günümüzde akıllı telefonları olmazsa olmazı haline gelen Whatsappkullanıcılarına kolaylıkları sunmaya devam ediyor. Whatsapp kolaylık saÄŸlarken uçtan uca ÅŸifreleme sistemi gibi sistemlerle kullanıcılarının güvenliÄŸini de ihmal etmiyor. Åžimdi dilerseniz Whatsapp uçtan uca ÅŸifreleme sistemini daha yakından tanıyalım...

WhatsApp Uçtan Uca Şifreleme Nedir?
 
Åžimdi ise WhatsApp’ın son sürümünü kullanan tüm kullanıcılarda her mesajın altında çıkan sarı baloncuk hakkında detay verelim. Bu özellik yukarıda kısaca belirttiÄŸim gibi WhatsApp mesajlarınızın artık oldukça güvenli olduÄŸunu, mesajlarınızı sadece sizin görebileceÄŸiniz anlamına geldiÄŸini belirtelim.
 
Yani devletler, hacker dediÄŸimiz internet korsanları ve hatta WhatsApp’ın kendisi bile sizin mesajlarınızı okumak için sizin telefonunuza ihtiyacı olacak. 3. parti yazılımlar veya herhangi biri sizin mesajlarınıza ulaÅŸtığında şöyle bir durum çıkacak;
 
Diyelim ki WhatsApp’ta arkadaşınız ile ÅŸu ÅŸekilde bir konuÅŸma geçti "Naber dostum?", bu mesaja dışardan birileri ulaşıp ele geçirdiÄŸinde ise görecekleri "&85/+ *0t)@*_" ÅŸeklinde anlamsız ve kriptolu bir telefonun mesajlaÅŸma servisinde olduÄŸu gibi bir mesaj görecek. Bunu çözmek için ise sadece ve sadece sizin ya da karşınızdakinin telefonuna ihtiyaç duyacak. 
 
Olay temel olarak bu ÅŸekilde anlatılabilir. Tıpkı bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz kriptolu mesajlaÅŸma artık bizzat elinizdeki telefonda da bulunuyor olacak. 
 
 
Mesajımın Uçtan Uca Şifrelendiğini Nasıl Anlarım?
 
Eğer bu kriptolu mesajlaşma durumuna önem veriyorsanız bir kontrol mekanizması da mevcut. Dilerseniz o sarı baloncuğa tıklayıp "Doğrula" diyerek, ya da WhatsApp kişilerinden kontrol etmek istediğiniz kişinin profiline tıklayıp "Şifreleme" yazan bölüme tıklayarak çıkan qr barkodu arkadaşınıza taratabilir, ya da barkodun altında çıkan uzun kodu kıyaslayabilirsiniz. Eğer bu bilgiler eşleşiyorsa WhatsApp mesajlarınız güvende demektir.
 
 WhatsApp Uçtan Uca Åžifreleme ÖzelliÄŸi Hangi Cihazlarda Kullanılabilir?
 
WhatsApp’ın bu özelliÄŸi ÅŸu an için sadece Android, iOS ve Windows Phone kullanıcıları arasında son sürümü kullananlar için geçerlidir. 
 
gazetevatan
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo