Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Mehmetçik için kurban kestiler

Mehmetçik için kurban kestiler

Zonguldak’ta yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, TSK’nın Zeytindalı Operasyonu’na destek vermek için maden ocağı önünde Kur’an okutup kurban kesti. Kesilen kurban ihtiyacı olan ailelere verilecek.


Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü’ne baÄŸlı maden ocağında 07.00’de program düzenleyen maden işçileri, Mehmetçikler için Kur’an okuttu.
Programa Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci ve yönetim kurulu, kurum idari amirleri ve madenciler katıldı. Kur’an okunmasının ardından kurban kesildi.
Madencinin her zaman askerin yanında olduÄŸunu anlatan Ahmet Demirci, “Gönlümüz kalbimizle Afrin’deki MehmetçiÄŸimizin yanındayız. MehmetçiÄŸimize de Allah orada yardımcı olsun. MehmetçiÄŸimizin bir an önce de muzaffer olarak dönmesini nasip eder” dedi.
MADENCİLEREN DUYGU DOLU SÖZLER
“Gerekirse Afrin’e, Kandil’e lağım süreriz”

9 yıllık maden işçisi Ãœmit DelioÄŸlu ise Zeytindalı Operasyonu’ndaki askerlere selam göndererek, “Buradan Afrin’deki askerlere selam gönderiyoruz. Nasıl Fatih Sultan Mehmet Ä°stanbul’u fethettiÄŸinde lağımcılar Bizans kalelerinde mücadele verdiyse biz de madenciler olarak gerekirse Afrin’e, Kandil’e lağım sürerek oraya gideriz. Her daim askerin yanındayız. Unutmasınlar madenciler onların arkasındadır” diye konuÅŸtu.
Maden ocağında barutçu olarak çalışan Onur Sarıçelebi isimli madenci ise “Kalbimizde Afrin, Mehmetçiklerimiz, ÅŸehitlerimiz var. Gerçekten canımız çok yanıyor. Sabrımızı taşırmasınlar. Madenciyi yeraltından çıkartmasınlar. Åžehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye ifade etti.
08.00-16.00 vardiyası işçileri programın ardından maden ocağına indiler.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo