14 o C Kdz. Ereğli

MECLİS’TE İLGİNÇ ANLAR

Karadeniz Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı’nda ilginç anlar yaşandı. Madde oylaması sırasında, ‘red’ mi ‘kabul’ mü ‘karışıklığı’ yaşayan CHP’li üyeler arasında meydana gelen durumda, CHP’li Cumhur Nalcı haricindeki muhalefet ve iktidar unsurlarının tamamı ‘kabul’ dedi…

Siyaset 5 yıl 9 ay 25 gün 2 saat 32 dakika önce 1124

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarının birinci oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında AKM çok amaçlı salonda gerçekleştirildi.
Uysal, gündem maddeleri öncesi konuşmada, yeni yapılan su arıtma tesislerinden 21 mahalleye içme suyunun daha önceden verilmeye başlandığını söyledi. Bir hafta içinde ise kalitesi yüksek suyun geri kalan diğer mahallere de verilmeye başlanacağını belirten Uysal, “bugün itibariyle Kadıtarlası, Uzunmehmet’in üst kısımları, Kestaneci Mahallesi bu üç mahallemize yeni pompaları koyduk, elektrik hattı da yenilendiği için bir hafta içinde bu işlemimiz de bitiyor. Bir de Ören Mahallesi’nde sistem değişikliğine gidildiği için burası da bir hafta içinde bitiyor. Kısacası bir hafta içinde 31 mahallemizin tamamına artık arıtma tesislerimizden içme suyu geliyor” diye konuştu.
KARMAŞA YAŞADILAR
Mecliste, varlığına az rastlanılan ilginç olay yaşandı. Gündem’deki maddelerden 4’üncüsü olan “İmar Planı Notları değişikliğinin askı müddeti içinde yapılan itirazlara ait komisyon raporunun görüşülmesi” maddesi, üyelere sunuldu. Komisyon raporunun sonucu Meclis Katibi’nce okundu. Başkanlığını Yusuf Kalay’ın yaptı komisyonda AK Partili komisyon üyelerinin ‘Red’, CHP’li üyelerin ise ‘Kabul’ dediği Meclis’e sunuldu. Oy çokluğu ile ‘Red’ kararına varılan komisyon kararının oylanması ‘ad okunarak’ yapıldı.
AK Partili üyelerin tamamı ‘kabul’ derken CHP üyelerden Güler Demir’in isminin okunması sırasında duraklama yaşandı. Birbirlerine bakan üyeler ‘red’ ya da ‘kabul’ demekte bir müddet kararsız kaldı. Oylamada Cumhur Nalcı ise “vallahi nasıl yazacaksınız bilmiyorum ama ben ‘itirazı’ kabul ediyorum” dedi.

Meclisin ikinci oturumu yarın (7 Temmuz Perşembe) yapılacak.

MECLİS’TE İLGİNÇ ANLAR

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 5 saat 44 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 6 saat 56 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 1 saat 1 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 22 saat 14 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
1 gün 18 saat 50 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
5 saat 18 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 2 saat 57 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
1 gün 23 saat 6 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 4 saat 4 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !