13 o C Kdz. Ereğli

Meclis’te ibadethane oylaması

Kent Meydanı Projesi içine sonradan alınan ‘ibadet alanına’ ilişkin imar planı değişikliği...

Gündem 5 yıl 4 ay 10 saat 54 dakika önce 895

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Kent Meydanı Projesi içine sonradan alınan ‘ibadet alanına’ ilişkin imar planı değişikliği, AK Partili üyelerin verdiği oylar ile kabul edildi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı’nın 2’nci Oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında gerçekleştirildi.
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, verilen dilekçe ile mazeretli sayılan üyeler Hasan Pınarcık (AKP), Nur Oğuz (CHP), Fehmi Karaarslan (CHP), Sertan Yalçın (CHP) ve Osman Yavuz (CHP) katılmadı.
Meclis’in Birinci Oturumunda İmar Komisyonu’na havale edilen “İlçenin Müftü Mahallesi eski terminal alanında Kent Meydanı, Yeraltı otoparkı ve İbadet Alanı imar planı değişikliğinin görüşülmesi” gündem maddesine ilişkin komisyon kararı okundu.
Ocakcı, bilirkişi ve mahkemeyi hatırlattı
Gündemin oylanması öncesi CHP Gurup Sözcüsü Sertan Ocakcı, söz alarak yaptığı konuşmada, söz konusu alanın mahkeme eli ile yürütme durdurma kararı verildiğini hatırlattı. Ankara’dan iki farklı zamanda gelen bilirkişi heyetlerinin verdiği ‘olumsuz’ notlarını da anımsatan Ocakcı, yapılmak istenilenin ise Mahalli İdari Seçimler öncesi vatandaşın manevi duyguları ile oynamak olduğunu öne sürdü.
Yanıt veren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’sa, CHP sıralarından iletilen iddiaları kabul etmediğini belirterek, “özellikle söylediğiniz ‘biz camiye karşı değiliz’ sözünüz dikkatimi çekiyor. Yalnız; karşı olmamak başka bir şey, istemek başka bir şeydir. Seçim öncesi kimseden puan almak gibi bir derdimiz yoktur. Ereğli’nin, böyle büyük projelerde adım atmayı seçim arifesindeyiz diye kesmemesi lazım. Ereğli’nin, bir saniye bile kaybetmeye ihtiyacı yoktur” sözleri ile konuştu.
Uysal: Bu bir yolculuktur
Bu konudaki niyetlerini ortala koymak istediklerinin altını çizen Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz niyetimizi ortaya koyalım. Arkadaşlarımızın, Ereğli’nin çoğu insanı da siyaseti de bu, tarafı da bu, doğrusu da budur. Bizim tarafımız bellidir. Zonguldak İdari Mahkemesi’nden bahsettiniz. Evet bilirkişi arkadaşlar gelmiştir. Mahkeme sonuçlarını bekliyoruz. Biz, mahkeme kararlarına saygılıyız. Ancak daha önce Kent Meydanı’nın üstü tamamen ibadet alanıymış gibi gösterilmiş. Söylemlerimizde bunun böyle olmadığını aktardık. 1800 metrekare araziyi yandaki yollar hariç 14 dönüm arazinin 1800 metrekare taban alanı olan bölgeye cami alanı olarak ayırmayı söyledik. Bilirkişi ise ibadet alanının tarif edilmemiş alanı üzerinden olaya baktıkları için belki de haklılar. Kaymakamlığın olduğu noktadan ölçümlerini yaparlarsa haklılar, yakın mesafedir. Ancak cami alanı ile mevcut olan ibadet alanları arasında büyük bir mesafe var.
ikinci olarak ise Ereğli’nin geleceğini parlak gördüğümüz için ilçenin gelecekte ihtiyaç olacağı için bugünden bu ihtiyacı da gördük. Bu seçim dönemine yetişmeyebilir. Böyle bir gayret içinde de değiliz, ‘bunu temelini atacağız’ demiyoruz. Bu bir yolculuktur. Bu yolculukta katkı veren bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Uysal, mahkeme kararına da itiraz ettiklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada ise AK Partili üyelerin ‘kabul’, CHP’li üyelerinse ‘red’ oyu verdiği ‘eski terminal alanında Kent Meydanı, Yeraltı Otoparkı ve İbadet Alanı imar planı değişikliği’ kabul edildi.

Meclis’te ibadethane oylaması

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 13 saat 44 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
3 gün 4 saat 56 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 11 saat 57 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 9 saat 1 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 8 saat 35 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 2 saat 50 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 7 saat 25 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 13 saat 18 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 8 saat 24 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 10 saat 51 dakika önce KAZA ; 2 YARALI