Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MECLİS TOPLANDI!...

MECLÄ°S TOPLANDI!...

Kdz.EreÄŸli Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında konuÅŸan Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, alt yapıya yapılan hizmetleri tek tek açıkladı ardından Erdemir’deki yönetim anlayışını eleÅŸtirerek; “Mevlananın dediÄŸi gibi, bir neslin geleceÄŸini bir önceki nesiller tayin eder. Artık bizim karar vermemiz. Biz gelecek nesiller için göz yuman, aldatan yada aldatılanlardan olmak istemiyoruz. Artık bir karar vermemiz lazım. Bizler kötü bir kiracı mı olacağız? Yoksa iyi bir ev sahibi olup ilçemize sahip mi çıkacağız?” dedi. BaÅŸkan Uysal, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ’Döviz bozduralım’ açıklamalarına da Kdz.EreÄŸli olarak destek verdiklerini açıkladı.

Kdz.Ereğli Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesine baÅŸlanmadan önce açıklamalarda bulunan Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, göreve geldiÄŸi günden itibaren alt yapıya yapılan hizmetleri tek tek anlattı, ardından Erdemir’deki yönetim anlayışına karşı geçtiÄŸimiz meclis toplantısında yaptığı açıklamaları sürdürdü.

“TARKAN’I, MICHAEL JACKSON’U GETÄ°RMEDÄ°K AMA MEMBA KALÄ°TESÄ°NDE 350 BÄ°N NÃœFUSA YETECEK SU GETÄ°RÄ°YORUZ”

BaÅŸkan Uysal, Kdz.EreÄŸli’ye musluklardan memba kalitesinde akacak bir su getirdiklerini belirterek; “İçme Suyu projesinde sizleri bilgilendirmek istiyorum. BildiÄŸiniz gibi Kızılcapınar barajından 6 kilometrelik boru hattı ile arıtma tesislerimize girip orada, fiziksel, biyolojik ve kimyasal arıtma iÅŸlemlerinden geçerek yüksek kalitede su üretiliyor. Buraya Kızılcapınar barajından gelen suyun kapasitesi 70 bin ton günlük su kapasitesi ile su saÄŸlanmakta. 25 kilometre boru hattıyla beraber EreÄŸli-Gülüç, Kızılcapınar, Delihakkı-Ören güzergahındaki yerleÅŸim yerlerine 70 bin ton metreküp içme suyu temin edilmektedir. Bu 70 bin ton günlük su 350 bin nüfusa yetecek kadar su saÄŸlanmaktadır. BaÅŸta Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanımız

Sayın Veysel EroÄŸlu’na saygı ve şükranlarımızı iletirken emeÄŸi geçen DSÄ° Genel Müdürüne, Bölge Müdürüne, proje üzerinde çalışan mühendislerimize ve işçi kardeÅŸlerimize de teÅŸekkür ediyorum. Bu suyun gelmesiyle bizler ne yapmış oluyoruz? Bidonlarla su taşınmasının önüne geçiyoruz. Memba niteliÄŸinde su getiriyoruz. MusluÄŸu açtığımız zaman ister içebiliyoruz, ister kullanabiliyoruz. Belki Tarkan’ı, Micheal Jackson’ı getirmedik amma tertemiz memba niteliÄŸinde bir su getiriyoruz. Yaptığımız hizmet bu” dedi.

DOĞALGAZ VE ENERJİ HATTI ÇALIŞMALARI..

DoÄŸalgaz ve Enerji hattı çalışmalarını da anlatan BaÅŸkan Uysal; “2. Bahsetmek istediÄŸim konu doÄŸalgaz çalışmaları. 2014 yılında göreve geldiÄŸimizin zaman 5 kilometre ÅŸehir ÅŸebeke, 69 kilometre polietilen ÅŸebeke, 93 kilometre alt yapı, 19 kilometrede bina baÄŸlantıları dönemimizde yapıldı. DoÄŸalgazda biliyorsunuz hava kirliliÄŸi için son derece önemli. Enerjide yaptıklarımızda, Bölücek’ten Açık Havaya kadar olan 10,5 kilometre olan bölgede 31,5 kw’lik, 15.8 kw ile birleÅŸtiren arada ring oluÅŸturduk. Bunların hepsi yerin altına yapılan hizmetler ÅŸuan” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALARI

Göreve geldiÄŸi günden itibaren alt yapıda yapılan hizmetleri açıklayan BaÅŸkan Uysal; "Kanalizasyon ve yaÄŸmur suyu hattında yaptığımız hizmetler ise, 2014 yılında 8 bin metre kanalizasyon, 2 bin 600 metre yaÄŸmur suyu, 2015 yılında kanalizasyon 17 bin metre, 4 bin 270 metre yaÄŸmur suyu, 2016 yılında 2 bin 500 metre kanalizasyon 10 bin 100 metre de yaÄŸmur suyu hattı yaptık. Bu arada Kavaklık ve Bölücek Mahallelerinde bin metreküp taÅŸ duvar ve dere ıslahı yaptık. Murtaza mahallesine, Ala Molla Cami üstü ve çarşıya da 250 metre beton menfez ve kanal yaptık. Kepez DaÄŸ evlerine 1320 metre kanal tamamlandı. Kepez, Kavaklık, Uzunçayır menfez ve yaÄŸmur suyu kanalları da yapılıyor” dedi.

“GÃœLÜÇ IRMAÄžI KÜÇÜK HALİÇ OLACAK. KABASAKAL 2017’DE BÄ°TECEK”

Dere ıslahı çalışmalarını da anlatan BaÅŸkan Uysal, Gülüç Irmağı projesiyle buranın küçük bir Haliç olacağını belirterek; “Dereler konusuna gelince, göreve geldiÄŸimizde bu konu üzerinde çok durduk. Bu konudaki hassasiyetimizi belirttik. Kabasakal, Sarıkorkmaz ve Uzunçayır’ı yan kolları olmak üzere 2017’de bitecek ÅŸekilde planlandı. En önemlisi Gülüç Irmağı projesi. Burası küçük bir Haliç olacak. Bu projeyide verdik, çalışmalar hakkında sizleri ilerleyen zamanlarda tekrar bilgilendireceÄŸim” dedi.

KIRMACI ÇÖPLÜĞÜ REHABİLİTE EDİLECEK..

Kırmacı’daki çöplük alanıyla ilgili çalışmada Çevre ve Åžehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve bölge Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu’na teÅŸekkür eden BaÅŸkan Uysal; “Kırmacı’da 1950 yılından beri bir çöplüğümüz vardı. Buradaki çöplük rehabilitasyon projemizde onay aldı. Çevre ve Åžehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, bölge Milletvekilimiz Sayın Faruk ÇaturoÄŸlu ile birlikte bu dosyayı ilettik. Sayın Bakanımıza saygı ve şükranlarımızı iletirken Sayın milletvekilimiz Faruk ÇaturoÄŸlu’na da teÅŸekkür ediyoruz. Atık Su Arıtma Tesisi konusunda da, projelendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların hepsi alt yapı, yerin altına yapılan hizmetler. Hani bir ÅŸey görmedik, göremedik diyenlere de bunları açıklama gereÄŸi duydum. Yerin altında olduÄŸu için bu hizmetlerimiz görünmüyorlar. Åžu da

var, Åžehit Ömer Halisdemir Bulvarındaki o mezbelelik görüntü ortadan kalktı, bunun için telefonlarla arayıp, teÅŸekkürlerini belirtiyorlar. Bunlar ilçemizin yapılması gereken hizmetleri. Bunları teÅŸekkür için yapmıyoruz. Bu hizmetler yarınlar için. Yarınların inÅŸasında bu hizmetlerin kolaylıklar saÄŸlayacağını düşünüyorum. Yarınlara hazırlanıyoruz. Bu yaptıklarımız yeterli mi. Hayır. Bizde zaten yeterli olduÄŸunu kabul eden bir kadro deÄŸiliz. Åžehrimizdeki ihtiyaçların güncellenmesi gerektiÄŸini, her zamanda koyduÄŸumuz hedeflere ulaÅŸtıktan sonra tekrar yeni hedefler koyarak yolumuza devam edeceÄŸiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ERDEMÄ°R’DE YÖNETÄ°M ANLAYIÅžINA ELEÅžTÄ°RÄ°LER..

BaÅŸkan Hüseyin Uysal, önceki meclis toplantısında gündeme getirdiÄŸi Erdemir’deki yönetim anlayışıyla ilgili eleÅŸtirilerini sürdürdü.

BaÅŸkan Uysal, “Bugün bu hizmetleri sizlerle neden paylaÅŸtım. Havamızın, suyumuzun, denizimizin kısacası çevremizin daha temiz olmasını, daha yaÅŸanabilir, daha saÄŸlıklı olması için kapıları aralamak için biz bu çalışmaları yaptık. SaÄŸlık için, hava için deniz için bu çalışmalar devam edecek. GeçtiÄŸimiz ayki toplantımızda Hazreti Mevlana’nın sözünü söyledim. Bir neslin geleceÄŸini bir önceki nesiller tayin eder. Biz gelecek nesiller için göz yuman, aldatan yada aldatılanlardan olmak istemiyoruz. Çevre konusundaki duyarlılığımızı, hassasiyetlerimizi dile getirirken belediyecilik anlayışımızda bunun önemini altını çizerek anlatmak istiyorum. Bu konularda netiz ve kararlıyız. Bunu hem insanlarla hem doÄŸayla iliÅŸkilerimizi temiz ve temizin nitelendirdiÄŸi bir iliÅŸkiler ağı talep ettiÄŸimizi özellikle Erdemir üzerinden anlatmıştım. Artık karar vermemiz lazım. Bizler kötü bir kiracı mı olacağız? Yoksa iyi bir ev sahibi olup ilçemize sahip mi çıkacağız?. Biz hem ülkemize hem de ilçemize ev sahibiyiz, kalıcıyız o sorumlulukta sahip çıkacağız. Bu konudaki açıklamalarımı sürdüreceÄŸim” dedi.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN’IN AÇIKLAMALARINA DESTEK..

BaÅŸkan Hüseyin Uysal, konuÅŸmasının son bölümünde, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın döviz bozdurma açıklamalarına destek verdi.

BaÅŸkan Uysal; “15 Temmuz’da hain FETÖ silahlı saldırısı atlatıldı fakat ekonomik saldırıyı da inÅŸallah en kısa zamanda atlatırız, atlatacağız. CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ’döviz bozduralım’ çaÄŸrılarına da Kdz.EreÄŸli olarak destek olalım diyorum. Biz hem oyunları bozalım, dövizleri bozduralım. Türk Liramıza deÄŸer verelim” dedi.

Aralık ayı Meclis toplantısının ilk oturumu gündemdeki maddelerin bir bölümünün görüşülmesiyle tamamlandı. Meclis 2. Oturumu yarın sabah aynı saatte AKM Nikah Salonunda gerçekleştirilecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo