Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MARKA ŞEHİR YOLUNDA..

MARKA ŞEHİR YOLUNDA..

Murtaza Mahallesi Yukarı Beyçayırı Sokakta AVM inşaatı olarak başlanılan bina, Ereğli’nin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edilerek kısa sürede tamamlandı ve Eylül 2014 tarihinden itibaren Yeni Belediye Hizmet binası olarak hizmete açılmıştı.Halka hizmet verirken yaşanan fiziki sorunların çözüldüğü, ayrı ayrı noktalara dağılmış belediye birimlerin aynı çatı altında toplandığı yeni Belediye Hizmet Binası, ’Marka şehir’ olma yolunda ’Katılımcı’, ’Şeffaf’ ve ’Sorgulanabilir’ bir yönetim anlayışıyla da, Ereğli halkıyla bütünleşti.

 

Kdz.Ereğli Belediyesinin kurumsal yayın organı ’Bülten’ isimli derginin son sayısında, Yeni Belediye Hizmet Binası hakkında bilgiler verildi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk’ün görüşlerinin de yer aldığı haberde, AVM olarak yapılan binanın” Belediye Hizmet Binası”na çevrilmesinin önemli bir hamle olduğuna vurgu yapıldı.

İŞTE O HABER

“Devrim Bulvarı üzerinde bulunan ve şehrin yönetimine 50 yıldan fazla ev sahipliği yapmış 6 katlı Belediye Hizmet Binası, artık nüfusu 100 bini aşan Ereğli’mizin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmişti.

Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın üst katlara çıkmakta zorlandığı belediyemizin eski binası, dar koridorlarıyla da hizmet talebinin karşılanamadığı bir durumda iken, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından göreve gelen Başkanımız Op. Dr.Hüseyin Uysal’ın , ’Marka şehir’ yolunda yapısal değişimlere imza attığı ilk hizmetlerinden biri oldu.  Belediye Eski hizmet binasının yakında yıkımına başlanarak, adını Fetih Çınarlarından alan yeni bir yapıyla ’Fetih Ticaret Merkezi’ olarak halkımızın hizmetinde olacak.

EREĞLİ’YE YAKIŞAN YENİ HİZMET BİNASI..

Planlı ve projeli çalışmaları ile sadece yaşanılan yılı değil, gelecek yıllarında alt ve üst yapıdaki sorunlarının çözümünde etkin bir misyon üstlenen Belediye Başkanımız Op. Dr.Hüseyin Uysal ve ekibi, İnsan merkezli, hizmet odaklı, kaliteli, zamanında, etkin ve verimli hizmet sunma anlayışının bir ürünü olarak, Ereğli’ye yeni bir Belediye Hizmet Binası kazandırdı.

Murtaza Mahallesi Yukarı Beyçayırı Sokakta AVM inşaatı olarak başlanılan bina, Ereğli’nin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edilerek kısa sürede tamamlandı ve Eylül 2014 tarihinden itibaren Yeni Belediye Hizmet binası olarak hizmete açıldı.

HALKLA BÜTÜNLEŞTİ.

 Halkımıza hizmet verirken yaşanan fiziki sorunlarının çözüldüğü, ayrı ayrı noktalara dağılmış birimlerin aynı çatı altında toplandığı yeni Belediye Hizmet binamız, hizmete açıldığı günden bu yana ’Katılımcı’, ’Şeffaf’ ve ’Sorgulanabilir’ bir yönetim anlayışıyla da, halkımızla bütünleşti.

Belediyemiz bünyesindeki 19 Müdürlüğün bir arada toplandığı yeni hizmet binamızda, vatandaşlarımız hizmetlerini artık çok daha kolay alabiliyor, yürüyen merdivenleri ve asansörleriyle katlar arasını kolayca gezebiliyor, geniş ve ferah bir ortamda işlemlerini yaptırabiliyorlar.

UYSAL: EREĞLİ’YE SEVDAMIZ VAR.

Ereğli halkının her şeyin en iyisini hak ettiğini belirten Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, “Son 2 yılda 4 seçim geçirdik. Bu süreçte, siyasi çalışmaların yanında Ereğli’ye olan sevdamızın bir gereği olarak da, yenileşmenin, gelişimin içerisinde Türkiye’nin model ve marka şehri olma yolunda tüm planlamalarımızı yaptık. Yeni Belediye Hizmet binamızda bunlardan biri. Artık uzun yıllar, Ereğli’nin yeni bir belediye hizmet binasına ihtiyacı olmayacak. Yapacağımız yeni çevre düzenlemeleri ve pazaryeri rehabilitasyonundan sonra bu alan ciddi bir hareketliliğe yol açacak. Kent Meydanı projemizde vücut bulduğunda göreceksiniz ki, Ereğli’miz daha yaşanabilir, nefes alan bir marka şehir olacak. Bizim bu şehire ve insanlarına sevdamız var. Her şeyin en iyisini hak ediyor ve biz bunun için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

 

HİZMET BİNASI İÇİN NE DEDİLER;

Şükrü KILIÇ / Muhtarlar Derneği Başkanı

Yeni Belediye Hizmet Binasını ilçemize kazandıran başta Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal olmak üzere, yöneticilerimizi kutluyorum.

Ereğli tarihinde uzun yıllar yeri olan eski bina artık ihtiyacı karşılamıyordu. Muhtar arkadaşlarımız, sorumlu olduğu mahallelerin ihtiyaçlarını ve sorunlarını çözmek için geldiklerinde, müdürlüklerin hepsi bir yerde olmadığı için diğer hizmet binalarını da dolaşmak zorunda kalıyorlardı.

Bu hem zaman kaybı, hem de koordinasyonda sıkıntıların yaşanmasına yol açmıştı.

Bu binanın hizmete girmesinde bizim açımızdan en fazla kolaylık, Belediyenin bütün müdürlüklerinin bir araya toplanması oldu.

Hangi müdürlükte bir işimiz olursa olsun, dolaşmadan aynı bina içinde karşılık bulabiliyoruz. Halkımız açısından da bir kolaylık oldu. Rahat bir mekan, asansörü kullanıp katları kolaylıkla gezebiliyorsunuz.

Ufak tefek eksiklikler olabilir ancak Yeni Hizmet Binasının Ereğli’mize yakıştığını düşünüyorum.

İsmail ŞENTÜRK  /Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin 135 yıllık tarihinde, bizler için çok önemli bir gelişme yaşandı. Başkanımız göreve geldiği ilk yıl 2014’de, kendisine Eski Belediyede ziyaret etmek istediğimizde, makama çıkamadığımız için aşağıya kapı girişine kadar indi. Yeni Hizmet binası açıldığında, kendisini ziyarete gittim. Hayatımda ilk defa şehrin Belediye Başkanını makamında ziyaret etmenin onurunu yaşadım.

Bazılarına bu basit gibi gelebilir ancak, biz ve bizim gibi olanların dünyasında engellerin kaldırılmış olması çok büyük bir olay. Yeni Belediye binası bu açıdan çok iyi oldu. Yaşlılarımızda bir engelli sayılır. Onlar yürüyen merdivenlerinden, arkadaşlarımız da asansörlerinden faydalanarak istediğimiz kata çıkıp, rahatça bina içerisinde gezebiliyoruz.

Başkanımıza, önümüzdeki engelleri kaldırdığı için Fiziksel Engelliler Derneği olarak bir kez daha teşekkür ediyorum.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo