12 o C Kdz. Ereğli

Madımak yanmaya devam ediyor!

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ KDZ. EREĞLİ ŞUBESİ 2 TEMMUZ 1993 SİVAS KATLİAMI BASIN AÇIKLAMASIDIR.

Gündem 4 yıl 10 ay 13 saat 5 dakika önce 1024

Haberi Paylaşın

Zonguldak ili Ereğli ilçesindeki Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Mehmet Taştan, 1993 Sivas Katliamına ilişkin basın açıklamasında bulundu.
“Madımak yanmaya devam ediyor” diyen Taştan, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

" "
Sivas Katliamının üzerinden 26 yıl geçti. Acılarımız hakikat ve adalet arayışımız hala devam ediyor. 2 Temmuz 1993 tarihinde; 33 insanımızın, tempolu alkışlar ve sevinç naraları eşliğinde, ateşe verilerek katledildiği, Madımak katliamının üzerinden 26 yıl geçti. “Yak ulan yak cehennem ateşi” diyerek katliam karşısındaki sevinç çığlıkları atanları, attıranları unutmadık. Sivas katliamı davası zamanaşımı bahanesi ile düşürüldü ve “hayırlı uğurlu olsun” dendi.
Sivas Katliamının sanıkları elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor, yurtdışına çıkıyor, evleniyor, ehliyet alıyor. Avukatları ise üst kademelerde yönetici, Millet Vekili, bakan oldu. Çünkü iktidar partisine göre hala orada “ öfkeli ve şuursuz kalabalık” var. Oteldeki insanlar nasılsa, “kendi kendilerini öldürmüşlerdir.
”Sivas hala yanıyor” Çünkü failleri serbest dolaşmakta, katilleri de katledilenler ile birlikte aynı yerde anılmakta ve bizden de bunu beklemektedirler.
Bizler, “Sivas Katliamında yitirdiklerimizin anılarına sahip çıkmaya devam edeceğiz, “Madımak Utanç Müzesi” oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Sivas Katliamı ile bir yüzleşme gerçekleşinceye kadar da adalet arayışımızı sürdüreceğiz.
Sivas 93’ ü unutmadık unutmayacağız! dedi.
Ülkemiz, insan hak ve hürriyetinin hiçe sayıldığı, hak, hukuk ve adaletin askıya alındığı; savaşın ve ölümlerin arkasının hiç kesilmediği, kesilmesinin istenmediği, katliamcı geleneğinin devam ettiği; hukukun birkaç kişinin çıkarlarını korumaktan başka bir fonksiyonunun kalmadığı; fiili olarak “karanlık bir dünya” hayali ile inşa edildiği, gerici-diktacı bir dönem yaşıyor.
Bizler, ülkemizi, halkımızı ve tüm alanları siyasal İslamcı bir tarzda, kökten bir şekilde dönüştürmeyi amaçlayan diktanın karşısında durmaya; Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, barışı, emeği, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti bir bütün olarak kazanmak için mücadele etmeye kararlıyız.
Bizler, demokratik, bağımsız, eşitlikçi, özgürlükçü, “başka bir Türkiye” özlemi gerçekleşinceye kadar “Adalet” arayışımızı ve mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Sivas hala yanıyor! Yaşasın adalet, yaşasın eşitlik ve özgürlük sevdamız, yaşasın haklı mücadelemiz!

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 19 saat 24 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
5 saat 36 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 17 saat 37 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 8 saat 30 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 13 saat 5 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 14 saat 4 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 18 saat 58 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 16 saat 31 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 3 saat 42 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 17 saat 42 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !