Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MADENOĞLU, HERŞEYİ ANLATTI!..

MADENOÄžLU, HERÅžEYÄ° ANLATTI!..

 EreÄŸli Ä°lçe Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, ilçenin çevre ilçe ve illere baÄŸlantı karayollarının kaliteli yapılması ve tersaneler bölgesinin canlandırılması gerektiÄŸini söyledi.


MadenoÄŸlu, ilçede 91.7 frekansından yayın yapan radyonuz EreÄŸli FM’de konuk olduÄŸu “Fikri Kapan’la Burada konuÅŸalım” programında, Kapan’ın sorularını yanıtladı, görüş ve önerilerini aktırdı.
Programa özgeçmişini anlatarak ve önceki görev yerlerini hatırlatarak başlayan Kaymakam Madenoğlu, unutamadığı bazı anılarını da aktardı.
Göreve baÅŸlamasının ardından en uzak köylerden baÅŸlamak üzere köy ziyaretlerinde bulunduÄŸunu belirten MadenoÄŸlu’nun bir saat süren programda kendisine yöneltilen sorulardan öne çıkan açıklamaları ise şöyle oldu:

EREÄžLÄ° – DEVREK YOLU KALÄ°TELÄ° YAPILMALI
“Devrek-EreÄŸli baÄŸlantı yomunun kalitesinin iyileÅŸtirilmesi yolunda ciddi talepler var. Bunun dışında bazı köylere özel spesifik sorunlar var. Köylerimizde gerçekten ciddi hayatı olumsuz önde etkileyen sorunlar olmadığını gördüm. Ama Devletimizin ok köylerimize ulaÅŸması, Müşvik, sevecen yüzünün gösterilmesi gerekiyordu.  Biz idareciler zaman zaman gideriz, vatandaşımızla sohbet etmek onlarla kısa zaman beraber olmak da bir hizmettir. Ä°lgili arkadaÅŸlarımız da varsa sorunları not edip, zaman içerisinde çözmeye çalışıyorlar. Ama EreÄŸli-Devrek yomunun kalitesinin yükseltilmesi lazım…

KÖYLERDE SU SORUNU YOK
Köylerimizde neredeyse yüzde 95 mesafesinde suları var. Suyu yetersiz 6 köyümüz bulunuyor. Ama zaman zaman yaşanabilecek kuraklığa bağlı olarak su hatlarında ortaya çıkabilecek arızalara bağlı olarak kısmi ve kısa dönemli su sıkıntıları veya kısıtlamaları olmuştur, olmaktadır da. Bu her yerde oluyor. Olanı da kısa zamanda ilgililer gidermeye çalışıyorlar.

PROJELERDE YÃœZDE 10 HEDEF TUTTURULDU
Köylere Hizmet Götürme BirliÄŸi, 2015’de programa projeleri yüzde 100’e yakın oranda hedeflerini gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. ÖrneÄŸin 100 metrekare civarında parke alımı ile köylere parke dağıtımı amaçlanmış, bugün itibariyle de tamamı köylere ulaÅŸtı. Tamamına yakını da döşendi. Buna ilaveten 36 bin metrekare parke ihalesi daha yaptık, bunun da 10 binini ulaÅŸtırdık. Biz 2015 yılı içerisinde 110 bin metrekare parkeyi vatandaÅŸa ulaÅŸtırdık. Her döşenen parkenin yol olarak geniÅŸliÄŸini 3 metre olarak hesap edersek, neredeyse 300 kilometrenin üzerinde adeta yol yapmış gibi olduk. Bunun dışında sayın valimizin talimat ve müsaadesiyle programa alınan, Ä°l Özel Ä°daresi’nin gayretleriyle 90 kilometre olarak hedeflenen asfalt yol yapımında 100 kilometrenin üzerine çıktık.  Dolayısıyla hedeflerimizi yüzde 100’ün üzerinde gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz alanlar oldu.

PROJE VE HÄ°ZMETLERÄ°N TAKÄ°BÄ°
Toplum dinamik bir yapıya sahiptir. Bu dinamik yapıya götürülecek hizmetlerin de süreklilik arz etmesi gayet tabidir. Bu hizmetlerin yapılabilmesi, toplumun ihtiyaçlarının zamanında kapatılabilmesi için bazı hizmetlerin ne derece yerine getirildiÄŸi, sorunların ne derece ortadan kaldırıldığı konusu, ilgililer tarafından benimsenen ve mutlaka sonuç alınması gereken hususlardır. Hal böyle olunca; sizin burada kaymakam olarak sadece denetim göreviniz yok. Yönlendirme, yönetim, koordinasyon saÄŸlama görevi de var. Biz, kurumlar arasında bu koordinasyonu saÄŸlamayan, sivil toplumu da iÅŸin içine çekerek, onların da amaçlarının gerçekleÅŸmesine ve dolayısıyla topluma hizmet etmelerine ortam hazırlamaya gayret ediyoruz. Bu anlamda, sivil toplum kuruluÅŸlarımızın da önemi açık. Hayırsever vatandaÅŸlarımız da ciddi anlamda okullarımıza alt yapı olarak ve baÅŸka alanlarda katkıda bulunabiliyorlar. Her alanda olduÄŸu gibi Kamu’da da iÅŸlerin takip edilmesi gerekir? EÄŸer iÅŸ takip edilmezse, sonuç alamayacağınız gibi, takip edilmeyen iÅŸlerin bir noktadan sonra çığ gibi büyüyerek sorunlar yumağı haline geldiÄŸini görürüz. O nedenle biz, prensip olarak iÅŸlerimizi takip ediyoruz. Tek amacımız halkımıza hizmettir. Bu tür takiplerden de beklediÄŸimiz verimi kesinlikle alıyoruz.
Çalışma arkadaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının ilgilileri yanlarında ve arkalarında Devleti görmekten kaynaklanan bir güven içerisinde oluyorlar. Biz de elimizden geldiğince bu arkadaşlarımıza yardımcı olmak, motivasyonlarını sağlamak gibi bir de görevimiz var.

ENERJÄ°SA’NIN ÇALIÅžMALARI BAÅžARILI
Enerjisa, Devletimizin ön gördüğü planlama dahilinde, özellikle kar yağışının yoÄŸun olduÄŸu, uzun süre kalkmadığı yöre ve köylere ağırlık vermek suretiyle enerji nakil hatlarını deÄŸiÅŸtiriyor. GeçtiÄŸimiz kar yağışında köylerde bulunduÄŸum bir sırada Enerjisa yetkililerine ’elektrikler neden yanmıyor’ ÅŸeklinde takıldım. Onlar ise kendilerine ulaÅŸan arıza bildirimi olmadığını söylediler. Ben de kendilerine ÅŸaka olarak takıldığımı belirterek teÅŸekkür ettim.
Geçtiğimiz yoğun kar yağışında kayda değer bir elektrik kesintileri yaşanmadı. Eski ağaç elektrik direkleri de belirli program dahilinde Enerjisa tarafından yenileniyor. Hatta kırılmış olduğu tespit edilen ağaç direkler programa girmesi beklenmeden yenileniyor.

MOBESE SÄ°STEMÄ° KURULDU
Buradaki MOBESE konumuz ciddi eksikliÄŸimizdi. Sayın Valimizin Talimatları, Ä°l Özel Ä°dare’den karar çıkması, Ä°l ve Ä°lçe Emniyet müdürlerimizin takibi sonrası MOBESE Sistemi kuruldu. Ciddi anlamda da hizmet veriyor. 60 kamera ile ÅŸehrimizi, güvenliÄŸini saÄŸlayacak ÅŸekilde trafik hizmetlerini olumlu ÅŸekilde yürütecek ÅŸekilde bu hizmeti veriyoruz. 5-6 kameranın da baÄŸlantı çalışmaları devam ediyor.

KÖY MİNİBÜSLERİ MAĞDUR EDİLMEMELİ
Hükümet binamız geçici olarak uygun olan belediyenin binalarına taşınacak. Åžu anda projesi hazır olan Hükümet Konağı projesi de, takas suretiyle Hazine’ye geçen gayrimenkullerin üzerinde bina yapımını engelleyen bir takım bina yada yerler varsa bunların bize teslimini bekliyoruz.
Katlı otopark ile ilgili gelişmeleri basından izliyoruz. Belediyemizin köy minibüsü sahiplerini de mağdur etmeyecek şekilde bir yer bulma çalışmaların da devam ettiğini biliyorum.

BALI’YA ÇEVRE YOLU MÃœJDESÄ°
Balı Mahallesi istikametinden geçen çevre yolu sorununun çözülmesi halkımız adına memnun olduÄŸumuz alınan olumlu sonuçlardan birisidir. Orman Ä°daresi, Balı Mahallesi’nden, Karadeniz EreÄŸli devlet Hastanesi yakınlarına, EreÄŸli-Zonguldak karayoluna ulaÅŸan bir yol projesi baÅŸlatmış. Bu yol aslında ilçemizin bazı kesimlerini kısa olarak baÄŸlamak için de önemli bir proje. Bu yolun devamının saÄŸlanarak Balı Mahallesi’ne ulaÅŸmadığı bilgisi geldi. Biz de yolun neden bitmediÄŸi ÅŸeklinde araÅŸtırma sonucunda, oradaki bazı vatandaÅŸlarımızın –haklı olarak yol çalışması sırasında arazilerine girildiÄŸini, çalışmalardan çıkan kayaların çevredeki fındıklık alanlara zarar vermesi nedeniyle karşı çıkmışlar. Bunun üzerine ilgili muhtar arkadaşımı, arsa sahiplerini ve Ormanı Ä°ÅŸletme yetkililerini makamımda topladım, onlarla ayrı ayrı fikirlerini aldık. Onlar da yolun hayati önemini bildiklerinden ve yoldan çıkan kayaların arazilerine gitmemesini önleme kaydıyla muvafakat ettiler. Orman Ä°daresi de daha sonra o yolu bitirdi. Åžu an açılan yolun hizmete girecek kaliteye ulaÅŸması için önümüzdeki günlerde üzerinde çalışmalar yapılacak.

KAYMAKAM OLMASAYDIM..!
Kaymakam olmasaydım Edebiyat Öğretmeni olmak isterdim. Ä°lk giriÅŸimim de o yöndeydi, fakat öğretmenlerimizin teÅŸvikiyle Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne gittik.

SÄ°VÄ°L TOPLUM KURULUÅžLARIYLA DÄ°YALOGLAR
Sivil toplum kuruluÅŸlarının bir birleriyle olan iliÅŸkileri genelde olumludur. Ama zaman zaman bazı nedenlerden ötürü kiÅŸilerin bir birlerini anlayamama yada kendilerinin dışında geliÅŸen bir takım nedenlerden dolayı yan yana gelmeleri konusunda sıkıntılar olabilir.  Bu kiÅŸiler zaman içerisinde zannediyorum kendi amaçlarını gerçekleÅŸtirme, ÅŸehrin geliÅŸme amaçlarıyla bunları baÄŸdaÅŸtırma yolunda gerekeni yapacaklardır, yapıyorlar da... Evet, burada da bazı kuruluÅŸlar arasında bir iletiÅŸimsizlik olduÄŸu belirtiliyor ama bunların aşılması gereken hususlar olduÄŸunu düşünüyorum. Bunlar aşıldığı taktirde ilçenin de bundan önemli oranda bir geliÅŸme adına sonuç alacağını düşünüyorum.

DÄ°YALOGLAR ZAMANLA DÃœZELÄ°R
Bu diyalogların düzelmesi konusunda özel bir gayretimiz yok. Çünkü bu durumların kendiliğinden düzeleceğini varsayıyoruz. Zaman zaman yaptığımız toplantılara ilgili oldukları konulara göre bu toplum kuruluşu yetkili arkadaşlarımızı da davet etmek suretiyle olayın içinde olmalarını, sorunun bir yerinden tutmalarını, kendilerini ifade edebilme şansını yakalayabilmelerini düşünüyoruz.

ÃœSTÃœ KAPALI ERDEMÄ°R’E MESAJ!
Şehrimizde Devlet tarafından yaptırılan belli spor salon ve alanlarımız var. Bazı özel kuruluşlar da spor alanlarından belli koşul ve şartlar yerine getirildiğinde talep sahiplerini yararlandırıyorlar. Bu yararlandırmanın daha geniş boyutta ve çapta olması bekleniyor.
Bazı köylerimizin futbol sahaları vara ama çoÄŸunun da kalitesinin iyileÅŸtirilmesi konusunda gayrete ihtiyaç var. Bir kısmı orman sınırları içinde, geniÅŸlemesi için Orman’ın izin vermesi gerekiyor. Sportif anlamdaki çalışmalar, her alanda olduÄŸu gibi devam ediyor. Asıl olan baÅŸarının maksimum düzeye çıkartılmasıdır.

EREÄžLÄ°’DE ASAYÄ°Åž BERKEMAL!
EreÄŸli’mizin emniyet ve asayiÅŸinin düzgün olduÄŸunu düşünüyoruz. Gerçekten buradaki Emniyet teÅŸkilatımız baÅŸarılı çalışmalar yapıyor. BaÅŸta Ä°lçe Emniyet Müdür olmak üzere her kademe ve rütbedeki arkadaÅŸlarımız burada tabiri caizse ’emniyet ve asayiÅŸin berkemal olması için’ ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bunda, saygıdeÄŸer EreÄŸli halkımızın da büyük katkısı ve etkisi var. Bize yardımcı oluyorlar. Huzur içerisinde yaÅŸanması gereken bir toplum oluÅŸması ve varolan bu özellikli toplumun bu özelliklerinin devamı için vatandaÅŸlarımızın bir birlerine saygılı olarak yaÅŸamlarına devam ediyorlar. Bu da tabi ki, bizim Emniyet ve asayiÅŸimizi olumlu yönde etkileyen bir faktör. Toplum içerisinde zaman zaman asayiÅŸi bozan bir takım olaylar olacaktır. Ama bizim amacımız hiç olmamasıdır. Bunların da önlenmesi, olmuÅŸsa faillerinin yakalanarak yüce Türk Adaletine teslimi konusunda Emniyet ve Jandarma teÅŸkilatlarımız ellerinden geleni fazlasıyla yapıyorlar.

TRAKFİKTE ÇÖZÜM YOL VE OTOPARK
Trafik de önemli sorunlarımızdan birisi. Hükümet Konağı’ndan baÅŸlayıp caddeyi takip eden park paralelindeki caddede yoÄŸunluÄŸu hissedilen bir trafik sorunu var. Belediye ve emniyetin birlikte çalışmaları sonucunda belirli bir trafik rahatlaması saÄŸlandı. Tabi araç sayımızın çok olması, alt yapımızın ve caddelerimizin bu konuda yeterli olmayışı ve ÅŸehir meydanında bir katlı yada baÅŸka ÅŸekilde oto parkın olmaması, olanların da ihtiyaca cevap vermemesi hatalı yada uygun olmayan park sorunlarına yol açabiliyor. Belediyenin Kent Meydanı Projesi’ndeki otopark alanı da saÄŸlandığında, parklardan kaynaklanan trafik sıkışıklığının önlenebileceÄŸini düşünüyoruz.
Vatandaşlarımızın da tabi acil ihtiyaçları nedeniyle geçici olarak yaptıkları parkların süresinin uzaması da bu işte olumsuz etki meydana getiriyor. Bir de biz, son yıllarda en ufak mesafeye araçla giden insanlar olmaya başladık. Şehrimizin dış kısımlarına aracımızı getirip, oradan yürüyerek gelsek, şehir merkezine araç kanalize olmasını önlesek, tabi ki bu sorunlar kısmen azalabilir.

BALI’YA SAÄžLIK MERKEZÄ° İÇİN YER ARANIYOR
Balı Mahallesi tarafından gelen vatandaşlarımızın yeni Adliye binası yakınlarında Aile Sağlık Merkezi var ve vatandaşlara hizmet ediliyordu. Şu anda orada yerleri olmadığı için böyle bir hizmet verilemiyor. O bölgede yer bularak vatandaşımızın ayağına yada yakınına sağlıklı hizmet götürme yönündeki çalışmalarımız devam ediyor. Onun dışında 35 yataklı bir Devlet hastanemiz var. Burası bizim onurumuz, arzu ettiğimiz her branştan doktorumuz var, vatandaşımıza ciddi anlamda sağlık hizmeti veriyorlar. Özel sektöre mensup hastanelerimiz de var. Onların da ilçede iyi hizmet verdiğiniz biliyoruz.

KÖYLERDE DOKTOR SIKINTISI
Zaman zaman kırsal kesimde doktor azlığına bağlı bazı sağlık sorunları olduğu da bir gerçektir. Ama yine de Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve buradaki Toplum Sağlığı Başkanlığımız oradaki vatandaşlarımızın da iyi bir şekilde sağlık hizmeti alması yolunda çalışmalarını devam ettiriyorlar.

TERSANELER CAN BULMALI
EreÄŸli, hayatını bir birini anlamaya çalışan insanların olduÄŸu bir topluluk olarak devam ettiriyor. Burada gerçekten geçtiÄŸimiz dönemlerde buranın istihdamına, ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı saÄŸlayan tersanelerin çoÄŸu atıl durumdadır. Bunların ekonomiye kazandırılarak, eski canlılıklarına kavuÅŸturularak, ilçemize ve Türkiye’mize hem istihdam, hem de gelir anlamında güzel sonuçlar verecek bir çalışma yapılanmasına gitmeleri lazım. Bu konuda bizlerin de önümüzdeki zamanlarda çalışmaları olacak.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ZAMANA BAĞLI
Bunun dışında gerek merkezi yönetimimiz, ilgili bakanlıklarımız, Ä°limizde sayın Valimiz, burada yerel yönetim belediyemiz, muhtarlıklarımız, merkezi idarenin burada yapılanmasını gerekli kıldığı görevlendirmeler sonucu burada görev yapan müdürlerimiz ve diÄŸer memurlarımız, halkımızla, sivil toplum kuruluÅŸlarımızla birlikte EreÄŸli’mizin daha bir geliÅŸmesi, güzelleÅŸmesi, layık olduÄŸu yere ulaÅŸabilmesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Çalışmalarda bir sıkıntı olduÄŸunu düşünmüyoruz. Bazı sorunların çözümü zamana baÄŸlı. Mesela EreÄŸli-Zonguldak karayolunun duble yol alabilmesi için ödeneÄŸi var, parası var, Devlet’in bu konuda hiçbir kısıtlaması yok ama zamana ihtiyaç var. Bu tür iÅŸlerimiz zamanı gelince bitecek ve ortaya, zaten güzel olan ilçemizin daha iyi noktaya gelmesi saÄŸlanacak diye düşünüyorum.

EREÄžLÄ° HALKINA MESAJ
Tabi ki, böyle güzel bir söyleyişi yapıp da saygıdeğer halkımıza güzel bir mesaj göndermeden olmaz. Biz burada, kendileriyle beraber olmaktan, bu ilçede görev yapıyor olmaktan son derece mutluyuz. Burada başta kaymakamlık olmak üzere yerel yönetimler ve tüm ilgililer olarak bütün amacımız saygıdeğer Ereğli halkımıza hizmet etmektir. Bunun dışında arkadaşlarımızın hiçbir düşüncesi yoktur. Bunu yaparken de vatandaşımıza güler yüzlü olarak, onlara saygı göstererek, onları anlayarak hizmet etmelerini ana düstur olarak benimsediklerini biliyoruz. Vatandaşlarımız bize, bütün kamu yönetimlerine arzu ettikleri her zaman ulaşabilirler. Hem bedenen, fiziken gelip sorunları dile getirebilirler, hem de telefonla her zaman ulaşabilirler. Görevlerde aksama olduğu zaman bunun, kurallar çerçevesinde ilgili birimlere aktarılması her zaman için beklenir. Biz, vatandaşlarımıza böyle sorunlar ortaya çıktığında bizati gelmelerinde, bizimle görüşmelerinde yarar olduğunu düşünüyoruz. Buradan radyonun kanalıyla vatandaşlarımıza selamlarımı, sevgilerimi, başarı dileklerimi iletiyorum. 2016 yılının onlara daha bir huzur, mutluluk, sağlık getirmesini diliyorum.

EREÄžLÄ° FM’E TEÅžEKKÃœR
Radyonuza da, size ve vatandaşlarımıza mesajlar vermek konusunda iyi bir ortam tesis ettiğiniz için Ereğli FM çalışanlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Başarılı programlarınızın devamını diliyorum.

BOZKUÅž Ä°LE SOHBET
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, program öncesi ve sonrası Ereğli FM Yönetim Kurulu başkanı Halil Bozkuş ile çeşitli konular üzerinde sohbette bulundu. Madenoğlu ile Bozkuş, ilçe, ülke ve ekonomi üzerine görüş alış verişinde bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo