Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MADENOĞLU ANLATIYOR!..

MADENOĞLU ANLATIYOR!..

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, gazeteci Fikri Kapan’ın Ereğli FM’de hazırladığı ’Fikri Kapan’la Burada Konuşalım’ isimli radyo programında konuşuyor.

Her hafta yayınlanan programın konuğu Kaymakam Nazım Madenoğlu oldu. Madenoğlu, selamlama konuşması yaptığı programda aktardıklarında, görev yaptığı diğer il/ilçe sınırlarında başına gelen anılarını anlatıyor. 
Kapan’a, bir ilçeye bağlı mezrada yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan zorlu görevi anlattığı bir anısında, üzerlerine çığ düşme tehlikesi ile karşılaştıklarını anlattı. 
Madenoğlu, ağır (paletli) makinelerle, farkında olmadan buz tutmuş gölün üzerinden geçerek felaket yaşandığı köye ulaştığını söyledi.

Kapan, sorularını soruyor. Madenoğlu’nun konuşmalarından satır başlarıyla:

*Ereğli’ye atanmaktan dolayı çok memnunum. Görev öncesi bana anlatılandan daha fazlasını buldum, çalışılası bir yer.

*Yollar konusunda, tahminim gerisinde bir manzarayla karşılaştım. Devrek’e doğru köylerimizin ağırlıklı kaldığı yolumuz var. O yolumuzun, daha önce yapılmasını umardım. Bunun dışında, beni şaşkınlığa uğratacak bir durumla karşılaşmadım.

*Bize söylen bilgiye göre, Mayıs ve Haziran aylarında, hastane yönündeki  (Ömerli mevkisi) kavşak açılacak. Terminale de ulaşım kolay sağlanmış olacak.  Ancak, Ereğli/Devrek yolunun kalitesinin yükseltilmesi konusunda yoğun talep var.

*Köylerimizde, sular var. Suyu yetersiz olan 6 adet köy var. Ama zaman zaman yaşanabilecek kuraklığa ya da şebekede yaşanacak arızalarda su kısıntıları olmuştur. Ancak ciddi manada su sıkıntısı yok.

*Köylere Hizmet Götürme Birliği, çalışmalarını yapıyor. Köylere, 100 bin metre kare parke gitti. 2015 yılında 115 bin metre kare parkeyi köylere ulaştırdık. Neredeyse 300 kilometre alan kadar adeta yol döşemiş olduk. Hedeflerimizin yüzde yüz gerçekleştiği alanlarımız oldu.

*Toplum, dinamik bir yapıya sahiptir. Bu yapıya getirilecek hizmetlerin sürekli olması lazımdır. Bunun için bazı hizmetlerin ne derece yerine getirildiği konusu takip edilmesi gereken bur husustur. Kaymakam olarak ise koordinasyon görevimiz var. Kamuda işlerin takip edilmesi gerekin. Bu denenle, prensip olarak işlerimizi takip ediyoruz ve bunun sonucunu da alıyoruz.

Program sürüyor, dinlemek için, aşağıda verilen linki tıklayınız...

http://www.yayindakiler.com/player/players.php?ID=292

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo