Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Madenci Oğlunun Acısına Kalbi Dayanmadı

Madenci Oğlunun Acısına Kalbi Dayanmadı

Zonguldak’taki göçükte maden işçisi babası Mustafa Sarı’yı kaybeden DoÄŸukan Sarı, 6 gün sonra da kalp krizi sonucu yaÅŸamını yitiren dedesini topraÄŸa verdi.

Kilimli ilçesinde geçen haftaki göçükte yaÅŸamını yitiren maden işçisi Mustafa Sarı’nın dün kalp krizi sonucu vefat eden babası Mehmet Sarı (73) için Topbaşı Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Emekli maden işçisi Mehmet Sarı’nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından, Kargalar köyündeki aile mezarlığında oÄŸlunun yanında defnedildi.

- Babasının ardından dede acısını yaşadı

Göçükte babasını kaybeden Doğukan Sarı ise bir hafta geçmeden, çok sevdiği dedesinin vefat etmesinin acısını yaşıyor.

Doğukan, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarifsiz bir acı yaşadığını belirterek, "Kendinizi yerime koyun. Cümleler nasıl dökülüyor bilemiyorum. Bu acının başka türlü açıklaması yok. Acılar üst üste bindi ve dondum kaldım. Akıllı düşünemiyor insan. Üzüntüsünü bile doğru dürüst yaşayamıyor." dedi.

- "Oğlunun mevlidine hazırlık yapıyordu"

DoÄŸukan Sarı’nın dayısı Adem Tuna da sözün bittiÄŸi yerde olduklarını ifade etti.

"Mehmet Sarı, kalp krizi geçirdiği günün akşamı, vefat eden oğlu için okunacak mevlide hazırlık yapmak için çarşıya inmiş. Eve geldiğinde aniden fenalaşmış. Kalp krizi geçirmiş. Hastaneye kaldırıldığında sabah hayatını kaybettiği haberini aldık." diyen Tuna, bir haftada iki acı yaşadıklarını kaydetti.

Tuna, "YeÄŸenim DoÄŸukan Sarı’ın psikolojik desteÄŸe ihtiyacı var. EniÅŸtem ve Mehmet Sarı iyi insanlardı. Mehmet aÄŸabey, oÄŸlunun mevlidinde bile insanlara teselli veriyordu. Demek ki üzüntüsünü içine atmış." diye konuÅŸtu.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Gelik beldesinde özel maden ocağında 22 Kasım’da meydana gelen göçükte, maden işçisi Mustafa Sarı (34) da yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Mustafa Sarı’nın saÄŸ kurtulduÄŸu 7 Ocak 2013’teki maden faciasında ise oÄŸlu DoÄŸukan’ın olay yerinde aÄŸlayarak babasının durumunu sorduÄŸu anlar, objektiflere yansımıştı.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo