Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MADEN OCAĞINDA YILBAŞI!..

MADEN OCAĞINDA YILBAŞI!..

 

Zonguldak’ta kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında pasta keserek yeni yılın gelişini kutladı.

Rat Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden şirketine ait kömür ocağında gece mesaisinde çalışan maden işçileri, saatler gece yarısını göstermeden önce girdikleri ocak içinde elektrik kablosu makarasından oluşturdukları sofra başında toplandı.

Geçen yılın son saniyelerini birlikte geriye sayarak geçiren işçiler, sofralarındaki ’’Hoşgeldin 2015’’ yazılı pastayı kesti.

Birbirlerine pasta ikram eden işçiler, yeni yılın maden ocaklarında kazasız üretim getirmesini dileyerek, maden kazalarında yaşamını yitiren madenciler için dua etti.

Maden işçisi Bülent Şen (34), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır maden ocağında çalıştığını belirterek, meslek hayatı boyunca yılbaşını beşinci kez ocakta geçirdiğini söyledi.

Yer altında çalışmanın zor olduğunu anlatan Şen, "Yaklaşık 10 yıldır madende çalışıyorum. Bütün zorluklarına alıştım. Yeni yıla yer altında giriyoruz. Ailemizden uzakta hüzünlü bir duygu. Arkadaşlarımızla yer altında yeni yılı kutlamak daha güzel. Arkadaşlarımla yer üstünü görmeden yer altında yeni yılı kutlamak güzel bir duygu" diye konuştu.

İşçi Yüksel Köse (29) de yaklaşık 7 yıldır maden ocağında çalıştığını vurgulayarak, "Ailemizden uzak yeni yılı bizim için biraz acı birazda mutluluk verici. Arkadaşlarımızla kutluyoruz ama ailemizden uzak kalmak üzücü. Yeni yıldan çok ben yer altından dışarı çıktığımda ailemin yanına gittiğimde benim için yeni bir yılmış gibi geliyor. Bu benim için daha değerli" diye konuştu.

Yaklaşık 8 yıldır maden ocağında çalışan Yaşar Kara da "Maden ocağında benim beşinci yılbaşım. Yer altında yeni yıla girmek güzel bir duygu ama aile açısından kötü bir duygu. Yeni yıla yer altında çalışarak giriyoruz ekmek parası için. Yeni yılın kazasız belasız geçmesini diliyoruz" ifadesini kullandı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo