Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MADEN OCAĞINDA SAHUR!..

MADEN OCAĞINDA SAHUR!..

Zonguldak’ta kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında ilk sahurlarını yaptı. 

Kilimli ilçesinde bağlı Gelik beldesindeki özel maden ocağında, 00.00-08.00 mesaisinde çalışan işçiler, sahur vaktinin yaklaşmasıyla baretlerinin ışığının aydınlattığı karanlık dehlizde ahşap direk ve kalaslardan sofra kurdu.

Turşu, domates, biber, peynir, konserve ve ekmekten oluşan menüyü yiyen işçiler, ezan okunmasıyla oruç için niyette bulunup, dua etti. 

İşçiler, daha sonra maden ocağındaki mesailerini sürdürdü.

Maden işçisi Şenol Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 18 yıldır bu işi yaptığını belirterek, "Maden ocağında sahur ve iftar insana ayrı bir huzur veriyor. Madencilik dünyanın en zor mesleklerinden biridir. Ancak ramazan ayının gelmesiyle zor koşullara rağmen oruç tutuyoruz. Mübarek ayın ilk sahurunu arkadaşlarımla yerin altında yapıyorum. Ailemle yapmak isterdim ancak maden işçisi olduğum için mesai arkadaşlarımla sahurumuzu yapıyoruz, iftarımı ise ailemle açıyorum." diye konuştu. 

Ercan Ekşi (30), yerin metrelerce altında yemek yemeye ve oruç tutmaya alışık olduklarını, kendisine şartların zor gelmediğini belirterek, "Yaklaşık 10 yıldır maden işçisiyim. İlk sahurumuzda arkadaşlarımızla birlikteyiz. Ramazan ayında vardiya dönüşlerine göre yer altında ya sahur yapıyoruz ya da iftar." dedi.

 
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo