Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Maden Ocağına indi..

Maden Ocağına indi..

Türkiye Barolar BirliÄŸi (TBB) BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu, Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Ãœzülmez Müessesesinde maden ocağına girdi. Madenci kıyafetleri giyerek başına baret takan FeyzioÄŸlu, eksi 300 kotunda maden işçileriyle bir araya geldi.Maden ocağında yaklaşık 2,5 saat inceleme yapan FeyzioÄŸlu, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. FeyzioÄŸlu, devletin maden ocaklarındaki koÅŸullarının özel ÅŸirketlerden daha iyi olduÄŸunu, buna karşın işçilerin büyük zorluklarla çalıştığını gördüklerini söyledi."Allah işçilerimizden razı olsun ama devletten de razı olsun. Devletteki emniyet tedbirlerinin çok daha fazla olduÄŸunu gördük." diyen FeyzioÄŸlu, özel iÅŸletmelerin de bu seviyeye ulaÅŸması gerektiÄŸini belirtti.

FeyzioÄŸlu, "Buradaki güvenlik standartlarını özel iÅŸletmede arayacak olsak hemen hemen çoÄŸu kapanır. Devletin bunları birleÅŸtirip ya büyük kurumsal yapılara kar hesabı gütmeden vermesi ya da kendisinin iÅŸletmesi lazım. Bunun yanında kimse ’Maden işçisine verilen ücret neye yarıyor’, ’Bu kadar güvenlik tedbirine ne gerek var’ demesin. Çünkü o ÅŸartları gördük. OcaÄŸa giren Metin ile ocaktan çıkan Metin artık aynı deÄŸildir." ifadelerini kullandı.

Maden işçilerine en az 2 asgari ücret ödenmesi gerekmesine karşın bazı ocaklarda ikinci ücretin "servis ve zorunlu yemek parası" olarak verildiÄŸinden haberdar olduklarını anlatan FeyzioÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:"Bu konuyu da ayrıca takip edeceÄŸiz. AÅŸağıda kardeÅŸlerime söz verdim, onların hangi ÅŸartlarda çalıştığını unutmak yok. GirdiÄŸim gibi çıkmadığımı herkes bilsin. Kitaplardan, raporlardan okuduÄŸumuzu bilerek girdik ama görerek, yaÅŸayarak çıkmak, orada çalışmadığımız halde iki büklüm sürünerek yürümek bambaÅŸka bir ÅŸey. Allah hepsinden razı olsun, hepsini korusun. Onların hakkı ödenmez. Onlara her türlü iyileÅŸtirmeyi saÄŸlamak milli borcumuz, çünkü onlar milli servet çıkarıyorlar."

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo