Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Maden İşçilerinin Maaş Eylemi Sürüyor!..

Maden İşçilerinin Maaş Eylemi Sürüyor!..

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan ve ocaktan çıkmama eylemini sürdüren işçilerden 9’una, sosyal yardım ile alacaklarının bir kısmı verildi.

Kayyum heyeti ile Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, işçilerin, alacakları ve sosyal yardımların ödenmesi için eylem yaptığı maden ocağına geldi.

İşçilerin alacaklarının bir kısmının ödeneceğini belirten kayyum heyeti, bunun için kendilerine başvurulmasını istedi. Bunun üzerine heyete başvuran işçilerden 9’una, Zonguldak Valiliğince verilen sosyal yardım parası 750 lira ile kayyum tarafından ödenecek bin lira teslim edildi.

Kayyum heyetinde bulanan Polat Sezgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçilerin alın terinin karşılığını vermeye çalıştıklarını belirterek, "Eyleme katılan işçilerden 9’una, kendilerine verilecek sosyal yardım olan 750 lira ile tarafımızdan ödenecek bin lira olmak üzere toplam bin 750 lirayı teslim ettik. Arkadaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Eylem yapan yaklaşık 100 işçiden 64’ünün çeşitli sağlık nedenleriyle ocaktan çıktığı bildirildi.

Zonguldak kent merkezi ve Ereğli’de 6 Mayıs’ta, bünyesinde 5 pastane şubesi bulunan, gıda ve dayanıklı tüketim malları alanında faaliyet gösteren firma ile Kilimli’deki maden şirketine kayyum atanmasına karar verilmişti. Yaklaşık 100 işçi, 18 Mayıs’ta 4 aydır maaşlarının yatırılmadığı gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.

Zonguldak Valiliği, işçilerin eylemlerini sonlandırmaları durumunda alacaklarının ödeneceğini bildirmişti.

 
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo