Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Maden Faciasından Dram Çıktı

Maden Faciasından Dram Çıktı

- Kalp hastası kızının doğum gününü kutlayacaktı, cenazesi geldi


Antalya’da bir maden ocağında meydana gelen maden faciasında ölen 40 yaşındaki Levent Korkmaz’ın 2 ay daha çalışıp emeklilik için ailesine sürpriz hazırlığı yaptığı ortaya çıktı. Üç çocuk babası Korkmaz’ın, acılı eÅŸi ise gözyaÅŸlarıyla "Önümüzdeki Ramazan Bayramı’nda gelecekti. Küçük kızımın doÄŸum gününü kutlayacaktık hem de çocuklarla gezmeye gidecektik. Para için deÄŸil emekli olabilmek için öldü" dedi.


Antalya’nın Kemer ilçesine baÄŸlı Ovacık Mahallesi’nde Balyak Madencilik Limited Åžirketine ait kömür madeninde dört gün önce metan gazı sıkışması iki işçi mahsur kaldı. Zonguldaklı işçiler Levent Korkmaz (40) ve Esen ÇavuÅŸ (35) için saatler süren kurtarma çalışmalarında acı son yaÅŸandı. Çalışmalara Zonguldak’tan da TTK’ya baÄŸlı kurtarma ekipleri de dahil oldu. Ancak iki işçinin cansız bedenine ocak giriÅŸinden 830 metre uzaklıkta ulaşılabildi. Cenazeleri memleketleri olan Zonguldak’a gönderilen iki işçi gözyaÅŸlarıyla topraÄŸa verildi.
İşçilerden Levent Korkmaz, emekli olabilmek ve çocuklarını büyütebilmek için yerin metrelerce altına inerek evini geçindirmeye çalışıyordu. Kiraladıkları evde ailesini rahat ettirebilmek için çabalayan Korkmaz, uyku kabusu teÅŸhisi konulan 3 yaşındaki kızı Ecrin’in doÄŸum gününü kutlayacaktı. Korkmaz, emeklilik hayali kurduÄŸu madende hayatını kaybetti.

Maden sektörüne 12 yıl önce girmiş
2005 yılında özel bir iÅŸletmede madenci olarak iÅŸe baÅŸlayan Korkmaz, 10 yıl boyunca çalıştı. Ancak iÅŸten çıkartılınca baÅŸka bir madende iÅŸe baÅŸladı. Bu kez maaşını alamayınca iÅŸ yeri sahibi "Mal varlığım yok, para ödeyemem" yazılı bir kağıt gönderdi. Ä°ki ay çalışabildiÄŸi madenden ayrılıp kaçak olarak iÅŸletilen madenlerde çalışarak evine ekmek götürmeye çalıştı. EÅŸine "Bir sene çalışıp emekli olacağım. Bir daha da madene girmeyeceÄŸim" diyen Korkmaz, Antalya’daki özel bir maden ocağında iÅŸe baÅŸladı.
Levent Korkmaz, emekliliÄŸine bir yıl kaldığını söylediÄŸi eÅŸine sürpriz hazırlığı yapıyordu. 2 ay sonra emekli olup Ramazan Bayramı’nda dönme planı yapan Korkmaz’ın cenazesi geldi. 39 yaşındaki Nurten Korkmaz, "EmekliliÄŸini doldurmuÅŸ haberim yoktu. Bilseydim eÅŸimi göndermezdim" diye gözyaşı döktü. Nurten Korkmaz, eÅŸinin ölümle yaÅŸam arasında ekmek parası kazandığı 12 yılını şöyle anlattı:
"EÅŸim 22 Nisan 2005 yılında burada özel bir ÅŸirkette ocaÄŸa baÅŸladı. Orada 10 yıl çalıştı. Çalıştığı dönemin son yıllarında maaÅŸlar aksamaya baÅŸladı. EÅŸim son senesinde iÅŸe gittiÄŸi hale 7 günlük sigortası yattı. MaaÅŸlarını bir buçuk ayda bir alıyorlardı. En sonunda ÅŸirket eÅŸimi iÅŸten çıkarttı. Biz mahkemeye verdik. BildiÄŸim kadarıyla mahkeme hala sürüyor. EÅŸim çalışmaya mecbur kaldı. Birkaç zaman kaçak ocaklarda çalıştı. Çünkü ev kira en küçük kızım biraz sıkıntılı doÄŸdu. Ankara’ya gidip gelmemiz gerekiyordu. Bunun için çalışması gerekiyordu. Daha sonra baÅŸka bir madende 2 ay çalıştı oradan da parasını alamadı. Ä°ÅŸ yeri sahibi eve kağıt gönderdi. ’Benim mal varlığım yok ben o parayı ödeyemem’ dedi. Daha sonra eÅŸim tekrar kaçak ocaklara çalışmaya gitti. Kimisinden maaşını aldı kimisinden alamadı. Çok kiÅŸide alacağı var. Bu dünyada alabilirsem ben hesabını soracağım. Alamazsam öbür dünyada o soracak. Antalya meselesi de eÅŸimin bana ’1 sene çalışacağım emekli olacağım, bir daha da ocaÄŸa girmeyeceÄŸim’ dedi. Ben onu ’bir senesi var’ diye gönderdim. Ramazan bayramında gelecekti küçük kızımın doÄŸum günü vardı. Hem onun doÄŸum gününü kutlayacaktık hem de çocuklarla her yere gezmeye gidecektik. MeÄŸerse eÅŸimin emekliliÄŸi dolmuÅŸ benim haberim yok. Ben bilseydim eÅŸimi göndermezdim. EÅŸim her telefonda çocuklarla konuÅŸuyordu. Benim eÅŸim öldüyse sırf emekliliÄŸini doldurabilmek için öldü para pul için deÄŸil. Bana, ’Emekli olayım yeÅŸil karttan kurtulayım, çocuklarıma düzenli bir para olsun’ derdi. Benim eÅŸim bizi kimseye muhtaç etmedi."

"Hep çocuklar için yaşadık"
En küçük kızı olan 3 yaşında Ercin Korkmaz’ın doÄŸuÅŸtan kalbinde delik ve üfürme olduÄŸunu anlatan Nurten Korkmaz, sıklıkla Ankara’ya tedaviye gittiklerini belirtti. Korkmaz, “Ankara’ya gittiÄŸimizde kızıma uyku kabusu diye teÅŸhis konuldu. AÄŸlamalı ve kavgalı ortamlar görmeyecek. Ani korku yaÅŸamayacak. Gece rüyasında kabuslar görüyor. Kalbinde üfürme var en son 2 milim kalmıştı oda kapanmıştı. Allah’ın izniyle onun için bir Ankara’ya gitmem gerekiyor, yaÅŸanan olaylar nedeniyle gidemedim. Bu zamana kadar hep çocuklar için yaÅŸadık. Bundan sonrada öyle yaÅŸayacağım” diye gözyaşı döktü.
Eşini toprağa veren Nurten Korkmaz, çocuklarına sarılarak acısını dindirmeye çalışıyor.

"Emeklilik sürprizi nasip olmadı"
KardeÅŸinin ailesine emeklilik sürpriz yapmak istediÄŸini anlatan aÄŸabeyi Bülent Korkmaz, “KardeÅŸimin emekliliÄŸine az bir süre kalmıştı. EÅŸine ve çocuklarına sürpriz yapacaktı ama olmadı, yaÅŸayamadı. EmekliliÄŸini de yaÅŸayamadı. Bizde göremedik. Kendisine Allah’tan rahmet eylesin diyorum. Allah bundan sonra geride kalanlara sabır versin” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo