Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Maden fabrikası künyesine ATEX belgesi

Maden fabrikası künyesine ATEX belgesi

Ãœlkenin ve OrtadoÄŸu’nun, maden makinaları üreten en büyük fabrikası olan Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Maden Makinaları Fabrikası’nın, künyesine yeni bir ATEX belgesi daha eklendi. 
Yurt dışından ve sadece Ä°ngiltere’den ithal edilebilen ocak motorlarının Kablo GiriÅŸ BaÅŸlığı ve Esnek Kablo BaÅŸlığının Maden Makinaları Fabrikası’nda üretimine baÅŸlandı.
ATEX Belgesi de alınan bu ürünlerden Kablo Giriş Başlığının tanesi 350 Sterline, Esnek Kablo Başlığı ise 675 Sterline ithal ediliyordu.
Ãœlkedeki diÄŸer madencilik sektörlerinin de ihtiyacını karşılayabilecek ürünlerin üretime baÅŸlanması nedeniyle Maden Makinaları Fabrikası’nda tören düzenlendi.
Fabrika Müdürü Aydın BalekoÄŸlu’nun ürünlerin tanıtımını yaptığı törene, TTK Genel Müdür Vekili Ercan GebeÅŸ, TTK Genel Müdür Yardımcısı Ä°smail Güner, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) Genel Sekreteri Satılmış UludaÄŸ, TTK Daire Müdürleri, Maden Makinaları Fabrikası yetkilileri, GMÄ°S Merkez Servisleri Åžube BaÅŸkanı Birol KundakçıoÄŸlu, ÅŸube yönetim kurulu ve Maden Makinaları Fabrikası çalışanları katıldı.
Fabrika İşletme Müdürü Aydın Balekoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi.
“Burada toplanmamızın nedeni, bugüne kadar yurtdışından temin edilen kablo giriÅŸ baÅŸlığı ve esnek kablo baÅŸlığının ATEX sertifikalı olarak fabrikamızda üretilmesinin kutlanmasıdır.
Bu ürünlerden kablo giriÅŸ baÅŸlığının 1 tanesi 350 Sterline, Esnek Kablo BaÅŸlığı ise 675 Sterline alınıyordu. Bu ürünlere geçiÅŸimizde baÅŸlangıçta önemli katkıları olan çalışma arkadaÅŸlarımız Hikmet Güney, Tufan Telatar, UÄŸur Özkara ve Kadir Çelik’e, teÅŸekkür ediyorum. Katkıda bulunanları sıraladığımda heyecandan unutacağım kiÅŸi ya da servisler olabilir. KaÅŸ yapayım derken, göz çıkarmayayım. O yüzden servis ve isim söylemeden söyleyeyim. YüreÄŸini ortaya koyan, bu ürünleri biz yaptık diyen, yeni bir ürünü üretmenin heyecanını duyan tüm arkadaÅŸlarıma sonsuz teÅŸekkür ediyorum.”
Tören sonunda konuklara ve fabrika çalışanlarına baklava ikram edildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo