Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

LİMANDA UZUN KUYRUK!.

LÄ°MANDA UZUN KUYRUK!.

EreÄŸli’de dün gece denize açılan Karadenizli balıkçılar, sabah saatlerinde Bozhane Limanı’na tonlarca hamsiyle döndü.

Balıkçıların yakaladığı tonlarca hamsi, kamyonlara yüklenerek başta Ankara, İstanbul, Bursa ve Trabzon olmak üzere pek çok kente gönderildi.

EreÄŸli’de 21 yıldır balıkçılık yaptığını belirten tekne sahibi Ender Özdemir,  yaptığı açıklamada, Karadeniz’de hamsi bereketi yaÅŸandığını söyledi.

Ereğli açıklarında avlanan balıkçıların limana teknelerini doldurarak döndüklerine işaret eden Özdemir, "Sadece benim teknemde 40 ton balık yakalayarak limana yanaştık. Hamsi hem güzel hem de iri. Allah nasip ederse halkımız palamudun ardından bu kez de ucuz hamsi yiyecek." dedi.

Özdemir, balıkçı teknelerinin limana yanaÅŸması ile sabahın erken saatleri olmasına raÄŸmen vatandaÅŸların balık almak için geldiÄŸini belirterek, "Balık o kadar bol ki, gelen vatandaÅŸa ücretsiz dağıtıyoruz." ifadesini kullandı. 

Teknelerden hamsi yüklenen kamyonlar ise liman girişinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, ilçe açıklarında balıkçılar 1-30 Kasım arasında 21 ton hamsi, 4 bin 900 kilo tekir, 200 kilo kalkan, 2 bin 900 kilo lüfer, 4 bin 500 kilo palamut, 2 bin 100 kilo da mezgit yakaladı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo