13 o C Kdz. Ereğli

LİMAN HAREKETLENECEK, EREĞLİ’YE PARA GİRECEK

Karadeniz Ereğli’de, kısa adı ETSO olan Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı Arslan Keleş, yapılan son girişimler ile ilçe limanlarına tarım, gıda ve orman ürünleri yüklü gemilerin giriş-çıkış yapabileceklerini bildirdi.

Ekonomi 4 yıl 9 ay 5 gün 10 saat 49 dakika önce 2824

Haberi Paylaşın

Keleş, TSO Toplantı Salonu’nda düzenlediği aylık kamuoyu bilgilendirme basın toplantısında yaptığı konuşmada, 20 milyon tonluk liman faaliyet kapasitesinin yalnızca yarısının kullanılabildiğini söyledi. Bunu aşmak için bir süre önce Oda tarafından girişimlerin sonuç verdiğini anlatan Keleş, şu sözlerle konuştu:
İŞ HACMİ ARTACAK, OYAK YATIRIM YAPACAK…
“Ereğli’de 20 milyon tonluk liman kapasitesi var. Ancak bunun 8 milyon 500 bin tonunu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir), bir milyon 500 bin tonu ise üçüncü şahıslar tarafından olmak üzere toplamda 10 milyon tonu kullanılabiliyor. Geri kalan 10 milyon ton kapasitenin boş olmasının sebebi ise, limana her türlü malın geliş-gidişine izin verilmeyişiydi, bir takım kısıtlamalar vardı. İlçemizdeki Deniz acentelerimizin ve nakliyecilerimizin konuyla ilgili bir talebi üzerine geçtiğimiz Ocak ayında Ankara’ya giderek, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nda görüşmelerde bulunduk. Yaptığımız görüşmelerin ardından ise (Erdemir Limanı ile ilgili) konunun muhatabı olan Ordu yardımlaşma Kurumu (OYAK) Liman İşletmesi yöneticileriyle bir araya geldik. OYAK yöneticileri; bu tür girişimlerde iş hacminin artması halinde gerekli yatırımları yapacaklarını söylediler.
KARAR, RESMİ GAZETEDE ÇIKTI
Nakliyeci ve Deniz acentelerimizle de görüştükten sonra konuyu Sayın Kaymakamımıza (İsmail Çorumluoğlu) arz ettik. Sağ olsun Sayın Kaymakamımız her konuda bizlerin ve şehrin menfaatleri doğrultusunda Ereğli’nin yanında. Konu ile ilgili yaptığımız toplantıda ortaya çıkan sonuç da bu ihtiyacın giderilmesi noktasında oldu. İlçe Gümrük Müdürümüzün bu işin üstesinden gelebileceğimizi ve bu hizmetin rahatlıkla sağlanabileceğini söylemesi de bizi cesaretlendirdi.
Bunun üzerine Bakanlığa giderek geçtiğimiz 8 Ocak’ta dilekçelerimizi verdik. Bakanlıkça çıkarılan kararname, dün akşam da sadece Karadeniz Ereğli’ye olmak üzere Resmi Gazetede yayınlandı. Bu kararı çıkarmak çok kolay olmadı çünkü karşınızda birçok rakip var.
ŞİMDİ İŞ (!) ACENTELERDE
Artık mısır, arpa, buğday ve benzeri tarım ve tarım ürünleri, orman ve orman ürünleri Karadeniz Ereğli’ye gelebilecek, buradan da gidebilecek. Türkiye makarnalık buğday ihtiyacınızı Ukrayna’da karşılıyor. Bu da Bolu’da üretiliyor, tavuk çiftlikleri de Bolu’da. En yakın noktalardan bir ide Ereğli kapısı olmuş oluyor. Ereğli bir başkasının işini bozmuş olabilir ama rekabette iyi olan kazanacaktır. İlçemizdeki deniz Acentelerimiz de nakliyecilerimiz de bu işte rekabetçi olacaklardır. Sonuçta bu şehir kazanacak. Emin olun çok zor bir işi başardık. Çok da iyi olduğunu düşünüyorum. İnşallah memleketimize hayırlı olur.”
FAKÜLTE BİNALARINDAN BİRİNİ…
Başkan Arslan Keleş, bilgi verdiği diğer konular arasında da yerli mallarının kullanılması yönünde çağrıda bulundu. Kurulması düşünülen Orta Ölçekli Sanayi için ise yer tespitleri olduğunu belirtti.
Keleş ayrıca Süleymanbeyler Mahallesindeki eski Devlet Hastanesi alanına yapılması düşünülen fakülte binalarından birini TSO’nun yapmayı üstlenebileceğini kaydetti.

LİMAN HAREKETLENECEK, EREĞLİ’YE PARA GİRECEK

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 17 saat 42 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 18 saat 54 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 12 saat 59 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 12 saat 33 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 gün 10 saat 12 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 6 saat 48 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
17 saat 16 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 14 saat 55 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 11 saat 4 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 16 saat 2 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !