Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’LEĞEN YUVA KAMPANYASI’

’LEÄžEN YUVA KAMPANYASI’

Zonguldak’ta bir okuldaki anasınıfı öğrencileri, sokak hayvanlarının soÄŸuk ve yağışlı havalarda sığınabilmeleri için plastik kaplardan portatif yuvalar yaptı. 

Alaplı Çok Programlı Lisesindeki ana sınıfında stajyer öğrenci Hatice Erçal önderliÄŸinde baÅŸlatılan “LeÄŸen Yuva Kampanyası” çerçevesinde öğrenciler, plastik çamaşır leÄŸenlerini birleÅŸtirerek, kedi ve köpeklerin barınabileceÄŸi yuva haline getirdi.

Yaptıkları yuvaları okul bahçesine koyan minikler, yuvaların içerisine kedi ve köpekler için yiyecek, su ve küçük battaniyeler yerleştirdi.

Hatice Erçal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokakta yaşamlarını sürdürmeye çalışan kedi ve köpeklerin barınma ihtiyacına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için öğrencilerle böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Hayvan dostu bir iş adamı desteği ile plastik leğenleri temin ettiklerini anlatan Erçal, şöyle konuştu:

“Okulumuzun ana sınıfında, sosyal sorumluluk projesi kapsamında sok akta yaÅŸayan kedi ve köpeklerin üşümemesi için “LeÄŸen Yuva Kampanyası” baÅŸlattık. Havaların soÄŸumasıyla birçok sokak hayvanı dışarıda ve zor durumda yaÅŸamlarını sürdürmeye çalışıyor. Bu durum beni ve minik öğrencilerimizi oldukça üzüyordu. Hayvan dostu bir iÅŸ adamı ve velilerimizden destek alarak, leÄŸenden ürettiÄŸimiz 20 yuvayı, okul bahçesine koyduk. Çocuklarımız bu durumdan çok memnun.”

 

- "Kedi ve köpekler artık üşümeyecek"

Öğrenci Egemen Aydın ise projenin çok güzel olduÄŸunu belirterek, “Sokakta kalan kedi ve köpekler için yuva yaptığımız için çok mutluyum. Bu yuvalarda kedi ve köpekler artık üşümeyecekler.” diye konuÅŸtu.

Okul Müdürü Rıfat Yiğit de "Çok güzel bir proje oldu. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sosyal sorumluluk projeleri okulumuzda devam edecek." dedi.

- Öğrencilerin ilk misafiri kedi yavrusu

Bu arada yaptıkları yuvaları okul bahçesinde çeÅŸitli noktalara yerleÅŸtiren öğrencileri ilk misafiri ise bir kedi yavrusu oldu. 

Yuvaların önüne ve içerisinde konan yiyeceklerin kokusunu alan kedi, okul bahçesinde gelerek, öğrencilerin yapmış olduÄŸu yuvada yemeÄŸin tadını çıkardı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo