Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KÜTÜPHANE AÇILIŞI

KÜTÜPHANE AÇILIŞI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de, Türkiye çapında projeler geliÅŸtirerek eÄŸitime destek vermeyi hedefleyen Herkese EÄŸitim Platformu Kurucu BaÅŸkanı Ä°lyas Ata GüzeliÅŸ, kendi katkılarıyla yapılan Atatürk Ortaokulu kütüphanesinin açılışında yaptığı konuÅŸmada, “Bu kütüphaneyi yaptık ama yıllar sonra buraya yeniden geldiÄŸimizde sizden tek bir ricam var, bu kütüphaneyi eskitilmiÅŸ görmek istiyorum, kullanılmış görmek istiyorum” dedi.

Karadeniz EreÄŸli Atatürk Ortaokulu’nda ülke çapında eÄŸitime destek veren Herkes İçin EÄŸitim Platformu’nun katkılarıyla yapılan kütüphane hizmete açıldı. Kütüphane açılışı için düzenlenen törende konuÅŸan Herkese EÄŸitim Platformu Kurucusu ve BaÅŸkanı Ä°lyas Ata GüzeliÅŸ ÅŸunları kaydetti:
“Sizi o koridorda görmek çok güzeldi. Hepiniz çok pozitifsiniz. İçtenlikle söylüyorum, hepiniz birer ışıksınız. Kütüphaneniz hayırlı olsun. Bu kütüphaneyi yaptık ama yıllar sonra buraya yeniden geldiÄŸimizde sizden tek bir ricam var, bu kütüphaneyi eskitilmiÅŸ görmek istiyorum, kullanılmış görmek istiyorum. Kitapların, bol bol öğrenim görmüş birçok çocuÄŸun ellerinden geçmiÅŸ olmasını istiyorum. EreÄŸli’de bizleri çok güzel ağırlayan Alparslan müdürümüze, Selma hocamıza çok teÅŸekkür ediyorum.”

ÇORUMLUOÄžLU: “YATIRMLARLA OKULUMUZ DAHA GÃœZEL OLACAK”
Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu da, eÄŸitim yılı ortasında yeniden yapılan binasına taşınan Atatürk Ortaokulu’nun, bu tür katkılarla çok daha iyi bir eÄŸitim kurumu olacağına dikkat çekerek ÅŸunları söyledi:
“Öncelikli olarak bu güzel çalışmada emeÄŸi olan gönüllü kardeÅŸlerimize teÅŸekkür ediyorum. Yine buradaki kardeÅŸlerimize de özgüvenlerinden dolayı teÅŸekkür ediyorum.
Genelde bir kütüphane yaparız, kitaplar orada durur biz de sınıfta dururuz. Ama ben bu okula güveniyorum. Bu okul için de çok emek çektik. İlk geldiğimde okulunuz aşağıdaki binadaydı ve oradaki durumu da biliyorum. Şimdi güzel bir fiziki mekana taşındınız. Az önce öğrencilerimizle de sohbet ettik, herkesi mutlu gördüm. Bu gün açacağımız kütüphane tarzı yatırımlarla da burası daha yaşanılabilir, daha güzel bir okul olacaktır.
Uzaklardan gelen değerli misafirlerimize, Platform Başkanı İlyas kardeşimize ve annesi Şükran hanıma, bu projeyi takip edip hayata geçmesine ön ayak olan Selma öğretmenimize teşekkür ediyorum. Kütüphanemizin sizler ve Ereğli için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Buradaki gönüllülerimize de bir görev veriyorum. Zaman zaman EreÄŸli’yi ve okulumuzu ziyaret edip, kütüphanenin kullanılıp kullanmadığını takip etsinler, bizler de onları misafir edelim.”

GÃœLTEKÄ°N, DESTEK VEREN HERKESE TEÅžEKKÃœR ETTÄ°
Okul Müdürü Alparslan Gültekin ise “Türkiye’nin farklı illerinden toplanmış ve ülkesini seven, baÅŸkalarına umut olan eÄŸitim neferleri, kütüphanemiz için büyük uÄŸraÅŸ verdiler” dediÄŸi sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çiziminden boyasına, rafların yapımından kitapların teminine kadar canla baÅŸla çalışarak bizlere bu güzel kütüphaneyi hediye ettiler. Bu proje iki ay öncesinden fitili ateÅŸlenmiÅŸ bir projeydi. Akıl oyunları üzerine yapmış olduÄŸumuz bir projenin sonrasında gerçekleÅŸen giriÅŸimlerle bize kazandırılmış çok kıymetli bir eser. Bu eserin bize kazandırılmasında özellikle Herkese EÄŸitim Platformu BaÅŸkanı ve Kurucusu sevgili Ä°lyas Ata GüzeliÅŸ baÅŸta olmak üzere tüm gençlerimize, her zaman onlara destek olan Şükran GüzeliÅŸ Hanımefendiye ve tabii ki bu projenin başından bu güne kadar yürütülmesinde her daim yanımızda olan bize destek veren matematik öğretmenimiz Selma Fındık Öğretmenimize çok teÅŸekkür ediyorum.”

KonuÅŸmaların ardından okul müdürü Gültekin, Kaymakam ÇorumluoÄŸlu ve Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Ä°smail Aksoy tarafından Platform BaÅŸkanı GüzeliÅŸ’e diÄŸer platform gönüllülerine,  platformun çalışmalarına destek veren Şükran GüzeliÅŸ’e ve projenin baÅŸlatılmasında giriÅŸimlerde bulunarak sonuçlanmasına kadar takibini yapan okul öğretmeni Selma Fındık’a teÅŸekkür plaketi verildi.
İlyas Ata Güzeliş ve platform gönüllülerince kurdelenin kesimiyle hizmete giren kütüphanede katılmacılar bir süre öğrencilerle sohbet ettikten sonra tören sona erdi.

ÖĞRENCÄ°LER, ÇORUMLUOÄžLUN’A TALEPLERÄ°NÄ° Ä°LETTÄ°
Öte yandan hizmete giren kütüphanede satranç oynayan iki kız öğrenci Kaymakam Çorumlu’ndan talepte bulunarak, “beden eÄŸitim dersi için kullanılan soyunma odasında toplu olarak soyunmak zorunda kaldıklarını” dile getirerek, soyunma kabini talebinde bulundular.
Kaymakam Çorumluoğlu, öğrencilerin talebini okul müdürü ve ilçe milli eğitim müdürüne ileterek takip etmelerini istedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran19
şaşkın1
kızgın1
gülücük0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo