13 o C Kdz. Ereğli

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Gündem 9 yıl 11 gün 10 saat önce 5468

Haberi Paylaşın

Kdz.Ereğli Kepez İzmirlioğulları Ortaokulunda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliğine Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak Millet Vekili Adayı Faruk Çaturoglu, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Eregli’deki okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte 3.000 kişiye helva, lokum, ikramı yapıldı. Etkinliğe İstanbul’dan semazen ekibi ve ilahi grubu getirildi . Profesyonel şekilde yapılan gösteriler davete katılar tarafından çok beğenildi.

Açılış konuşmasını Okul Müdürü İsmet KALIÇLI yaparken günün anlam ve önemine dikkat çekerek şunları ifade etti; "Bizler bugün insanlık tarihini derinden etkilemiş, mesajları ve hayatıyla insanların aydınlanmasına ve olgunlaşmasına yön vermiş Allah’ın elçisi Peygamber Efendimizin dünyamıza teşriflerinin 1444’üncü yılını idrak ediyoruz. İnanıyorum ki bu etkinlikler, toplumumuzda Peygamberimizin yüce kişiliğinin, örnek hayatının ve aydınlatıcı rehberliğinin doğru bir şekilde anlaşılmasına, onun öncülüğünü yaptığı ve hepimize tavsiye ettiği huzur ve sevgi ikliminin oluşmasına çok anlamlı katkılarda bulunacaktır. Sevgili Peygamberimiz hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iş yapmamıştır. O hiç yalan söylememiş, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere cana kıymamış, Özü sözü bir olmuştur. Peygamberimizin ahlaki vasıflarından biride yapmış olduğu bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. Ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir. Hayatın gayesinin , yaratılışın mânâsının silindiği yok olduğu, her şeyin mânâsız görüldüğü bir ortamda başıboşluk ve hüzün girdaplarında boğulmaya yüz tutmuş;21. yy. insanı; maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. İşte biz böyle bir zamanda yaşıyoruz. Bugün ; artık Ruhlar birşey bekliyor, maneviyata aç gönüllerimiz, her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen, ruh ve mânâ kökleri sağlam; fıtratlarındaki saflığı , temizliği barındıran insanoğlu, er ya da geç dönüp dolaşıp O’nun şefkat ve merhamet ikliminde buluşmalı , yeni bir dirilişe ermeli ve dünyaya yeniden sevgiyi , barışı getirmelidir diye düşünüyorum. İnşallah O’nu anmak için tertiplediğimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslamî prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması dilerim.”dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da konuşma yaparak etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ve taktir etti.

Konuşmaların ardından ilahiler okundu, Tasavvuf Müziği, semazen gösterileri ve çeşitli ikramların ardından program son buldu.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 12 saat 48 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 14 saat önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 8 saat 5 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 5 saat 18 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 7 saat 39 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
2 gün 1 saat 54 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
12 saat 22 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 10 saat 1 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 6 saat 10 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 11 saat 8 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !