Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Kdz.Ereğli Kepez İzmirlioğulları Ortaokulunda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

 

Düzenlenen Kutlu DoÄŸum EtkinliÄŸine  EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal,  AK Parti Zonguldak Millet Vekili Adayı Faruk Çaturoglu, AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır,  Ä°lçe  Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz,  Eregli’deki okul müdürleri ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. Etkinlikte 3.000 kiÅŸiye helva, lokum,  ikramı yapıldı. EtkinliÄŸe Ä°stanbul’dan semazen ekibi ve ilahi grubu getirildi . Profesyonel  ÅŸekilde yapılan gösteriler davete katılar tarafından çok beÄŸenildi.

Açılış konuÅŸmasını Okul Müdürü Ä°smet KALIÇLI yaparken günün anlam ve önemine dikkat çekerek ÅŸunları ifade etti; "Bizler bugün insanlık tarihini derinden etkilemiÅŸ, mesajları ve hayatıyla insanların aydınlanmasına ve olgunlaÅŸmasına yön vermiÅŸ Allah’ın elçisi Peygamber Efendimizin dünyamıza teÅŸriflerinin 1444’üncü yılını idrak ediyoruz. Ä°nanıyorum ki bu etkinlikler, toplumumuzda Peygamberimizin yüce kiÅŸiliÄŸinin, örnek hayatının ve aydınlatıcı rehberliÄŸinin doÄŸru bir ÅŸekilde anlaşılmasına, onun öncülüğünü yaptığı ve hepimize tavsiye ettiÄŸi huzur ve sevgi ikliminin oluÅŸmasına çok anlamlı katkılarda bulunacaktır. Sevgili Peygamberimiz hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iÅŸ yapmamıştır. O hiç yalan söylememiÅŸ, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere cana kıymamış,  Özü sözü bir olmuÅŸtur. Peygamberimizin ahlaki vasıflarından biride yapmış olduÄŸu bütün iÅŸlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. AÄŸzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiÅŸtir. Hayatın gayesinin , yaratılışın mânâsının silindiÄŸi yok olduÄŸu, her ÅŸeyin mânâsız görüldüğü bir ortamda başıboÅŸluk ve hüzün girdaplarında boÄŸulmaya yüz tutmuÅŸ;21. yy. insanı; maddi anlamda çaÄŸlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. Ä°ÅŸte biz böyle bir zamanda yaşıyoruz. Bugün ; artık Ruhlar birÅŸey bekliyor, maneviyata aç gönüllerimiz, her ÅŸeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her ÅŸeye raÄŸmen, ruh ve mânâ kökleri saÄŸlam; fıtratlarındaki saflığı , temizliÄŸi barındıran insanoÄŸlu, er ya da geç dönüp dolaşıp O’nun ÅŸefkat ve merhamet ikliminde buluÅŸmalı , yeni bir diriliÅŸe ermeli ve dünyaya yeniden sevgiyi , barışı getirmelidir diye düşünüyorum. Ä°nÅŸallah O’nu anmak için tertiplediÄŸimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluÅŸmasına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiÄŸi Ä°slamî prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluÄŸumuza vesile olması dilerim.”dedi.

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’da konuÅŸma yaparak etkinlikte emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ve taktir etti.

Konuşmaların ardından ilahiler okundu, Tasavvuf Müziği, semazen gösterileri ve çeşitli ikramların ardından program son buldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo