Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KUTLAMA MESAJLARI!..

KUTLAMA MESAJLARI!..

Basın İlan Kurumu (BİK) Zonguldak Şube Müdürü Özer Akoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AkoÄŸlu, mesajında, kamuoyunun doÄŸru ve tarafsız haber alması için fedakarca, özverili ve sorumluluk bilinciyle görev yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını belirterek baÅŸarı dileÄŸinde bulundu.

Her insanın doÄŸruları öğrenebilme, bilgiye ulaÅŸmasında ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduÄŸu görüşünün modern dünyada  kabul gördüğünü ifade eden AkoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Basın, gerçekleri araÅŸtıran ve toplumu aydınlatan bir okul gibidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaÅŸamasını ve geliÅŸmesini saÄŸlayan kurumların başında gelmektedir.  Bu önemli görevi yerine getirmek için zaman ve yer gözetmeksizin, her zaman büyük bir özveriyle çalışan deÄŸerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik ediyorum. Bu vesileyle bütün sıkıntılarına raÄŸmen, kamuoyunun aydınlatması için doÄŸru, ilkeli, sorumluluk duygusu içinde çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında baÅŸarılar dilerim."

-----------------------------

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Demirci, mesajında, kamu görevini özveriyle sürdüren bağımsız ve özgür basının, düşünce özgürlüğünün yanı sıra demokrasinin en etkili araçlarından biri olduÄŸunu belirtti. 

Basın emekçileri için 10 Ocak tarihinin meslek onuru ve çalışma hakları konusundaki sorumlulukları ile özverilerini ve mücadelelerini simgeleyen bir tarih olduğuna dikkati çeken Demirci, şunları kaydetti:

"Basın emekçilerinin, 1961’de çıkarılan 212 Sayılı yasayla önemli haklara kavuÅŸmasından rahatsızlık duyan gazete sahipleri, yasayı protesto etmek amacıyla 3 gün boyunca gazete çıkarmama kararı aldılar. Bu geliÅŸme üzerine gazeteciler, sahip oldukları hakları ve meslek onurunu korumak için mücadele baÅŸlattı ve çeÅŸitli eylemler yaptılar. Gazeteciler, gazete sahiplerinin boykot kararı karşısında ’BASIN’ adıyla 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde kendi gazetelerini yayınladılar. 1971 tarihine kadar Basın Bayramı olarak kutlanan 10 Ocak günü, gazetecilerin hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar nedeniyle bayram olmaktan çıkarıldı. Bu tarihten itibaren 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya baÅŸlandı. BaÅŸta Zonguldak ve bölgesinde görev yapan ulusal ve yerel medyada çalışan gazeteciler olmak üzere tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo