Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KUTLAMA MESAJLARI!.

KUTLAMA MESAJLARI!.

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Demirtaş mesajında, Gazetecilik zor ve meşakkatli bir iş olduğu gibi, aynı zamanda bir kamu görevidir. Gazeteciler kamuoyunun gözüdür, kulağıdır, vicdanıdır. Demokratik ülkelerde basın 4. kuvvettir. Bağımsız ve özgür basın halkın haber alma hakkının ve demokrasinin de teminatıdır.

Ancak malesef AKP, 15 yıllık iktidarında bağımsız ve özgür basını yok etti. Türkiye basın özgürlüğünde dünyanın en son sıralarında. Ä°ktidara bağımlı bir havuz medyası oluÅŸtu. Gazeteciler çok büyük sorunlarla boÄŸuÅŸur haline geldi. Bağımsız ve özgür gazetecilik yapmak isteyen 150’ye yakın gazeteci ÅŸu an tutuklu. Basındaki iÅŸsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeyde. Ä°ÅŸ güvencesi medya patronlarının iki dudağının ucunda.

Gazetecilerin iş güvencesinin olduğu, emeğinin karşılığını aldığı, bağımsız ve özgür olduğu günler dileğiyle tüm gazetecilerin 10 ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum.

***

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan OCAKCI, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

Her yıl olduÄŸu gibi bu yıl da, ülkemizin saygın basın emekçileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü idrak edecekler. Sevinçten öte buruklukla, karamsarlıkla, endiÅŸeyle... ÇeÅŸitli cezaevlerinde 149 basın emekçisinin tutuklu ya da hükümlü olarak tutulduÄŸu, sözde düşünce hürriyetinin, birçok alanda olduÄŸu gibi basın dünyasında da ayaklar altına alınmak istendiÄŸi günümüz Türkiye’sinde, bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak, dün olduÄŸu gibi yarın da, basının demokrasinin dördüncü kuvveti olduÄŸuna inanmaya ve bu düşünceyi savunmaya devam edeceÄŸiz. 15 Temmuz Darbe Kalkışması’nın, neredeyse tüm televizyon kanallarında ve internet haber sitelerinde, bir futbol maçı gibi canlı yayınlandığı ülkemizde, halkı ilgilendiren birçok konuda anında haber yasağı getiren, bununla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında gerçekleÅŸen tarihî meclis oturumlarını ya da komisyon toplantılarını, devletin kanalından bu halka izlettirmemek için türlü bahaneler üreten siyasal otoritenin tüm baskı ve yıldırma politikalarına raÄŸmen, basın emekçilerinin özverili gayretlerine ÅŸahit oluyoruz. Ä°ÅŸte bu özveri sayesinde de Türk insanı, ülkede olup bitenden haberdar olma ve geliÅŸmeleri farklı yönleriyle deÄŸerlendirme ÅŸansını elde edebiliyor. Bu 10 Ocak öncesinde CHP Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı olarak ÅŸahsım ve örgütüm adına çalışan gazeteciler için dile getirmek istediÄŸim şükran duygusu iÅŸte bu özverili çalışmalar içindir. Bu duygularla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. GeleceÄŸin daha özgür, daha huzurlu ve daha müreffeh basın dünyasının oluÅŸmasında 10 Ocak 2017’in önemli bir dönüm noktası olmasını diliyor, baÅŸta EreÄŸli ve Zonguldak basınının deÄŸerli çalışanları olmak üzere tüm muhabir, gazeteci ve yazarlarımızın bu anlamlarını günlerini tebrik ediyorum.

***

Alaplı Belediye BaÅŸkanı Nuri Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Tekin, mesajında, çağın en dinamik mesleklerinden biri olan, geliÅŸen hızlı iletiÅŸim teknolojisiyle daha da önem kazanan gazeteciliÄŸin, haberin en doÄŸrusunu insanlara ulaÅŸtırarak kamuoyunu doÄŸru bilgilendirme gibi çok önemli bir misyon içerdiÄŸini belirtti. 

Özellikle sosyal medya gibi ortamlarda, yalan yanlış her şeyin haber gibi sunularak insanların yanıltıldığı bir çağın yaşandığını ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

"Bu yanılmanın kimi zaman telafisi olmayan bireysel ve toplumsal zararlara sebep olduÄŸu günümüzde, gazetecilik daha da bir önem kazanmış, gazetecinin verdiÄŸi doÄŸru bilgilere daha da ihtiyaç duyulur hale gelmiÅŸtir. Bu yönüyle bakıldığında, ’demokrasinin dördüncü gücü’ olarak kabul edilen basına ve bu mesleÄŸi yasal tanımına uygun bir ÅŸekilde yerine getiren basın mensuplarına daha etkin bir kimlik kazandırılması, haberin kaynağından alınması, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkının kullandırılması saÄŸlanarak gazetecilerin toplumsal statüsünün daha da güçlendirilmesine ihtiyaç vardır. Sosyal medya ortamlarında, her gün onlarca yüzlerce bilginin haber gibi sunulduÄŸu göz önüne alınırsa, kamuoyunu doÄŸu bilgilendirme ve doÄŸru aydınlatma temeli üzerine kurulu gazeteciliÄŸin ve gazetecinin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Bu düşüncelerle deÄŸerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım."

***

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) BaÅŸkanı Ahmet Demirci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Demirci, mesajında, 10 Ocak tarihinin, gazetecilerin sadece kendi özlük haklarının ve basın özgürlüğünün deÄŸil aynı zamanda demokrasi için verilen mücadelenin simgelendiÄŸi bir tarih olduÄŸunu belirtti. 

Kentte görev yapan basın çalışanlarının, bundan önce olduÄŸu gibi bundan sonra da yapacakları haberlerle Zonguldak’ın ve bölge halkının yararını koruma ve geliÅŸtirme mücadelesine katkı vermeye devam edeceklerine inandığını kaydeden Demirci, mesajında ÅŸu ifadelere yer verdi: 

"Basınımızın, geçmiÅŸte olduÄŸu gibi gelecekte de bu konulara gerekli duyarlılığı göstereceÄŸine ve basının evrensel çalışma ilkelerinden vazgeçmeyeceÄŸine yürekten inanıyoruz. Zor ÅŸartlar altında, özveriyle çalışan basın mensuplarına en iyi çalışma ÅŸartlarının saÄŸlanmasını temenni ediyor, gazetecilik mesleÄŸini özveriyle yürüten basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo