Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KÜTAHYA'DA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

KÃœTAHYA'DA HAYATINI KAYBETMÄ°ÅžTÄ°

Turgut Kaçmaz son yolculuğuna uğurlandı.



Kütayha’nın Dumlupınar ilçesinde düzenlenen 30 AÄŸustos zaferinin 100’üncü yılı kutlamaları sırasında kalp krizi geçirdiÄŸi esnada ilk müdahaleyi yakasını açarak Bakan KasapoÄŸlu’nun yaptığı, dünyanın en yaÅŸlı gazisi olarak 110 yaşında ölen Hüseyin Kaçmaz’ın oÄŸlu Turgut Kaçmaz tedavi altına alındığı hastanede tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamadı. 


‘Dünya barış elçisi’ olarak kabul edilen Turgut Kaçmaz için bugün Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde bulunan Bozhane Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene il protokolünün yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet KasapoÄŸlu katıldı. Cenaze alanına gelen KasapoÄŸlu, Kaçmaz’ın ablasının elini öptükten sonra yakınlarına taziyelerini iletti. Kılınan cenaze namazının ardından konuÅŸma yapan Bakan KasapoÄŸlu, Bir büyüğümüzü ebediyete yolcu ediyoruz. Biliyorsunuz dün kendsiiyle Zafertepe’de 100’üncü yıl coÅŸkusunda beraberdik.

Hatta birkaç kez de ayaküstü de olsa hasbihal etme imkanımız oldu. Çok anlamlı bir zamanda, çok anlamlı bir mekan ve günde ilahi emre tabii olarak son nefesini teslim etti. Turgut Amca bizim gençlik faaliyetlerimizde, nerede olursak olalım, dün Zafertepe’de beraberdik. Sabahleyin yine gençlerle hasbihal etti. Gençlere bir konuÅŸma yaptı. Ondan önce Çanakkale’de baraberdik. Gerek Çanakkale’deki törenlerimizde, ondan öncesinde köprü açılışında, Sarıkamış’ta... Nerede gençlik varsa, nerede vatan aÅŸkını ortaya koyan bir çalışma varsa coÅŸkusuyla, heyecanıyla yüreÄŸiyle oradaydı. En son dün Zafertepe’de idik. Bugün Bozhane Camii’ndeyiz. Takdir-i ilahi… Rabbim mekanını cennet eylesin. O bize bir hayat çizgisini gösterdi aslında. Turgut Amca’yı pek çoÄŸumuz bu vesilelerle tanımış olduk. Son nefese kadar insanın yüreÄŸinin vatan aÅŸkıyla çarpmasıdır, Turgut Amca’nın bizlere gösterdiÄŸi en somut en yakın derslerden bir tanesi bu. Biz bugün ondan bir emaneti teslim alacağız. Bu vatanı elbette birlikte koruyacağız ama her ÅŸeyden önce son nefesimize kadar yüreÄŸimiz, kalbimiz vatan aÅŸkıyla çarpacak. Biz kendisini hep bu anlamda en önde gördük. Fedakarca koÅŸuÅŸtururken gördük. Onda ne hakkımız olabilir ama tabii ki zikretmemiz gerekiyor ne varsa hakkımız hukukumuz helali hoÅŸ olsun. Rabbim ahirette, cennetinde bizleri burada nasıl buluÅŸturduysa tüm geçmiÅŸlerimizle buluÅŸtursun.” dedi. 
Kaçmaz’ın tabutunu ilk Bakan KasapoÄŸlu omuzlarken dualarla cenaze aracına taşındı. Kaçmaz Kestaneci Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığında gazi babasının yanına defnedildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
üzgün3
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo