Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KURTULUŞUN 95. YILI KUTLANDI!..

KURTULUŞUN 95. YILI KUTLANDI!..

Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun  95. yıl dönümü törenle kutlandı.

Devrim Bulvarındaki törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı konuşmada, Ereğli’nin kendisini kurtaran ilk ilçe unvanına sahip olduğunu söyledi.

18 Haziran 1920 tarihinin önemine dikkati çeken Uysal, şunları kaydetti:

"Bizler Ereğli Belediyesi olarak tarihi mirasımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkacağız. Tarihi şereflerle dolu bu kentte yaşamaktan gurur duyan bizler, Nimet Hocaları, Recep Kahyaları, şanlı tarihe imza atan ve bu uğurda şehit düşen büyüklerimizi unutturmayacağız. Gelecek nesiller,  böylesine büyük tarihi değerlere sahip olmaktan gurur duymalı, bu şanlı tarihe ve Ereğli’mize sahip çıkmalıdır. Bu konuda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güvenim tamdır”

İlçede düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törene  Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Tufan, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, siyasiler, kurum amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Daha sonra etkinlikler kapsamında TCG Karadeniz Ereğli Karakol Gemisi, Bozhane Limanı’nda halkın ziyaretine açıldı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo