Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KURBANLIKLARIN FİYATI İKİNCİ EL OTOMOBİLLERLE YARIŞIYOR

KURBANLIKLARIN FÄ°YATI Ä°KÄ°NCÄ° EL OTOMOBÄ°LLERLE YARIÅžIYOR

EreÄŸli’deki hayvan pazarında satışa çıkarılan bazı kurbanlık boÄŸaların fiyatları ikinci el otomobillerle yarışıyor.

EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikalarına ait Müftü Mahallesi’ndeki hayvan pazarında kurbanlık satan Fecri Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazara DoÄŸu Anadolu’dan çok sayıda hayvan getirildiÄŸini söyledi.

Kurbanlıkların geçen yılki fiyatların biraz üzerinde olduÄŸunu ifade eden Çetinkaya, "750 kilogram ağırlığındaki PaÅŸa isimli, 15 bin lira fiyat koyduÄŸum boÄŸayı ikinci el araç getirene vereceÄŸim. Kurbanlıkların fiyatları ikinci el araba fiyatlarını da geçti. Zaten biz 13 bin liraya aldık, üzerine samanı, nakliyesi, işçiliÄŸi koyduÄŸunda bu rakama denk geliyor. Pazarın en büyüğü ve yakışıklısı PaÅŸa isimli boÄŸam ilgi görüyor. Genelde hayvanlar, kilogramı 30-35 TL’den deÄŸerlendirilerek satışa sunuluyor" diye konuÅŸtu.

- "5 ile 9 bin lira arasında fiyatlarla hayvanlar satıyoruz"

Almanya’da yaÅŸadığını ve Kars’tan getirdiÄŸi 60 hayvanı EreÄŸli’deki kurban pazarında satışa sunduÄŸunu belirten Kazım Ãœnlü de "Fiyatlarımız uygun, her bütçeye göre hayvan satışımızı yapıyoruz. 4,5 aydır kendimiz özel besi yapıyoruz. 5 ile 9 bin lira arasında fiyatlarla hayvanlar satıyoruz. Bakım, kesim, her ÅŸey bize ait, hizmette sınır yok. 2 günde 20 hayvanın satışını gerçekleÅŸtirdim, kısa sürede bu hayvanları da satmayı hedefliyorum" ifadesini kullandı.

Kars’tan 30 hayvanla geldiÄŸini, 2 günde 7 kurbanlığına alıcı bulduÄŸunu dile getiren Emrah Arslan da kurbanlıkların ikinci el araçlardan bile daha pahalı olduÄŸunu anlattı.

Arslan, buna rağmen satışların iyi gittiğini, alıcıların da satıcıların da memnun olduğunu söyledi.

Bu arada, Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, komisyonun kesim fiyatlarını büyükbaş hayvanlar için 220, küçükbaş hayvanlar için 60 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo