Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KURBAN PAZARI KURULDU!.

KURBAN PAZARI KURULDU!.

Kdz. Ereğli Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Delihakkı mevkiinde kurban pazarı kurdu.

Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü söz konusu bölgede kontrol noktasının kurulumu, satış yerinde yapılacak kesimler için ayrılan kesim noktasının zemininin hazırlanması, Kurbanlık Hayvan Satış yerinin iyileştirme ve bakım çalışmalarını tamamladı.

41 çadırda 850 büyükbaş, 1200 küçükbaş hayvanın bulunduğu Kurban Pazarında incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, kurbanlık hayvan satış yerinde gerekli ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarının Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirildiğini, gelen hayvanların kulak küpeleri, kimlikleri ve raporlarını kapsayan idari işlemleri ve sağlık kontrollerinin de yapıldığını söyledi.

Fen ve Su işleri ile diğer belediye birimlerinin de alanda gerekli çalışmaları yaptığı belirten Bulak, 2016 yılı Kurban hizmetleri komisyonu toplantısında da kurban kesim yerleri ve kurban kesim fiyatları belirlendiğini söyledi.

Bulak, komisyon toplantısında kurban kesim yerlerinin, Kepez Mahallesi Dubleks Evler yanı ve Kdz. EreÄŸli Belediyesi Balı Mahallesi’ndeki Belediye Mezbahası olarak belirlendiÄŸini belirterek, “Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerler, anayollar-tali yollar, evlerin sokaÄŸa açılan kapı önü vb. yerlerde kurban kesimi yapılamayacak”dedi.

Bulak komisyonun kurban kesim ücretini büyükbaş hayvanlar için 240, küçükbaş hayvanlar için ise 65 TL olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo