13 o C Kdz. Ereğli

Kurban kesim fiyatları açıklandı!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurban kesim yerleri ile fiyatlarının belirlendiğini bildirildi.

Gündem 6 yıl 8 ay 5 gün 23 saat 20 dakika önce 724

Haberi Paylaşın

İlçenin Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurban satış ve kesim yerlerinde her türlü önlemin alındığını söyledi.
Kurbanların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesilmesine yardımcı olmak, sağlıklı şartlarda ise kurbanlık hayvan seçimi yapmak amacıyla çalışma yürüttüklerini belirtti. Delihakkı mevkisinde oluşturulan kurbanlık hayvan satış yerinin belediye veterinerleri ve zabıta ekiplerince denetlendiğini aktaran Uysal, şunları kaydetti:

Biri Kepez diğeri Balı Mahallelerinde…
“800 büyükbaş, 1200 küçükbaş hayvan barındırma kapasiteli kurbanlık hayvan satış yerinde satış için gelen hayvan sahiplerinin kullanmaları amacıyla satış çadırlarının önüne su tesisatı çekildi. Banyo ve tuvalet ihtiyaçları için bölüm oluşturuldu. Ayrıca hayvan sahipleri ve alım için gelen ziyaretçiler için çay ocağı ve oturma yerlerinin bulunduğu sosyal tesis kısmını düzenledik. Bayram bitimine kadar satış yerinde ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarını ekiplerimiz periyodik olarak sürdürülecek.

Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın kurbanlıklarını ehil kasaplar eşliğinde sağlıklı ortamda kesmeleri amacıyla belediyemiz tarafından Balı Mahallesi’nde bulunan Belediye Mezbahası ve Kepez Mahallesi Dubleks Evler yanı olmak üzere iki adet kesim yeri oluşturduk. Vatandaşlarımız Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği ücret karşılığında kurbanlık hayvanlarının kesimlerini gerçekleştirebilirler.”

Ücretler açıklandı…
Öte yandan Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği ücretler ise şöyle:
“Büyükbaş Hayvan Kesim Ücreti: 260 lira, Küçükbaş Hayvan Kesim Ücreti ise 70 lira. Kurbanlıklarını kesim yerlerinde vatandaşların kendilerinin kesmek istemesi halinde tesisten yararlanma ücreti büyükbaş hayvanlarda 20 lira, küçükbaş hayvanlarda ise 10 lira olarak belirlendi.”

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 52 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 16 saat 4 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 23 saat 5 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 20 saat 9 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 19 saat 43 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 17 saat 22 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 13 saat 58 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 26 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 18 saat 33 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 21 saat 59 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI