Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Zonguldak genelindeki İmam Hatip ortaokulları ve liseler arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışması düzenlendi.


Kdz. EreÄŸli Hüseyin TatoÄŸlu Kültür Merkezi’nde Ä°mam Hatip ortaokulları ve liseler arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma hafızlık yarışması gerçekleÅŸti. Kdz. EreÄŸli Fazlı ErdoÄŸan Ä°mam Hatip Lisesi Müdürü Leyla Köse Özyer, bu yarışmada kaybedenin olmayacağını, Kur’an okuyan herkesin kazanacağını söyledi.

Özyer konuÅŸmasında ÅŸu ifadelere yer verdi; “ Kur’an göklerin emaneti, vahyin kaynağı, hayatımızın rehberidir. Kur’an mazlumun tesellisi, kimsesizlerin yardımcısı, sesini duyurmak isteyenlerin sesidir. Müslümanların yeniden dirilmesi Kur’an’la mümkündür. “Allah onu biz indirdik, biz koruyacağız!” Buyurur. Hafızlar da Kur’an’ın korunmasında Allah’ın istihdam ettiÄŸi özel kullarıdır. Kıymetli konuklar, bugün bu yarışmada kaybeden olmayacak. Kur’an’la kaybedilmez kazanılır. Her biri kendi okullarında birinci seçilerek bugün buraya gelen yarışmacı öğrencilerimize baÅŸarılar diliyorum. Onların hepsi gönlümüzün birincileridir. Onları yetiÅŸtirip bu konuda emek harcayan öğretmen, idareci ve ailelerinden Allah razı olsun. Kolay deÄŸildir tohumu fidan, fidanı aÄŸaç yapmak Sultan’ÅŸ Åžuara Ãœstad Necip Fazıl Kısakürek’in veciz bir sözü vardır, ‘Tohum saç, bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın. Hey gidi Küheylan, koÅŸmana bak sen, çatlarsan doÄŸuran kısrak utansın!’ Biz bu yolda koÅŸarken bu uzun soluklu koÅŸuda emeÄŸi geçen baÅŸta Kdz. EreÄŸlli Kaymakamlığı, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanlığı, Ä°lçe Müftülüğü, Milli EÄŸitim Müdürlüğü olmak üzere okulumuzun arsa tahsisi ve inÅŸaatında büyük hizmeti olan 22-23. Dönem Zonguldak Milletvekilimiz Fazıl ErdoÄŸan Bey’e teÅŸekkür ediyoruz. Okulumuzun binası teslim alındıktan eÄŸitim öğretime baÅŸlayana dek, geçen sürede büyük bir özveri ile çalışan Kurucu Müdürümüz HaÅŸim Çakır Bey’e çok teÅŸekkür ediyorum ve belki de adlarını unuttuÄŸumuz nice adsız eÄŸitim fedaileri Sizlerin hakkı ödenmez. Programda emeÄŸi geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunarım. Allah hepinizden razı olsun.” Fazlı ErdoÄŸan Ä°mam Hatip Kız Lisesi’nin ev sahipliÄŸini yaptığı yarışmada Liseler arası Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma ve Anlama kategorisinde Çaycuma Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’nden Ä°layda Naz MuslubaÅŸ 1., Gökçebey Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’nden Ä°layda Nur Güngör 2., Åžehit Prof. Ä°lhan Varak Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’nden Yasemin Kolçak 3. oldu. Ortaokullar arası Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma ve Anlama kategorisinde Fazlı ErdoÄŸan Ä°mam Hatip Ortaokulu’ndan Zeynep Åžener 1., Ä°lhan Varak Ä°mam Hatip Ortaokulu’ndan Rüveyda Yavuz 2. ve Alaplı Ä°mam Hatip Ortaokulu’ndan Dilara Yıldız 3. Oldu. Liselerarası hafızlık kategorisinde Kdz. EreÄŸli Fazlı ErdoÄŸan Kız Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’nden Rabia Taşöz1., Çaycuma Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’nden Feyza Ä°nam 2. ve Åžehit Prof. Ä°lhan Varak Kız Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’nden Hacer DurmuÅŸ 3. oldu. Ortaokullararası hafızlık kategorisinde ise Çaycuma Ä°mam Hatip Ortaokulu’ndan Edanur Çolak 1., Åžehit Prof Ä°lhan Varak Kız Anadolu Ä°mam Hatip’ten Nihal Tunkaya 2. Oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Programa Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdür V. İsmail Aksoy, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Milli Eğitim Din Öğretimi Şube Müdürü Vedat Sever, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo