Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KURALLARA UYULACAK !..

KURALLARA UYULACAK !..

Zonguldak`ın yeni Valisi koltuğuna oturdu, ilk mesajını verdi.


CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi ile Afyonkarahisar ValiliÄŸinden Zonguldak ValiliÄŸine atanan Mustafa Tutulmaz görevine baÅŸladı. Yeni Vali ilk mesajını “Kurala uymak toplum için olmazsa olmazdır. Vali olarak kuralcı biriyimdir. Kamu hizmetini sunarken EÅŸitlik, adalet ve hakkaniyet bu kavramlara da özellikle vurgu yapmak istiyorum.” Diyerek verdi.

 

CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi ile Zonguldak ValiliÄŸine atanan Mustafa Tutulmaz’ı Zonguldak Belediye BaÅŸkanı Ömer Selim Alan, Ä°l Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, Garnizon Komutanı ve Askerlik Åžubesi BaÅŸkanı Ayhan Kafalı, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Vali Yardımcıları ve ilçe kaymakamlar karşıladı.

"Kurala uymak toplum için olmazsa olmazdır"

Karşılama töreni sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Tutulmaz, “Son Valililer Kararnamesi ile Afyonkarahisar'dan Zonguldak'a görevlendirildim. Cumhuriyet'in kazanılan topraklarından Cumhuriyet'in ilk vilayeti olan Zonguldak'a geldim. Afyonkarahisar’daki daha önce Siirt’te yapılan ve Zonguldak’a uyan çalışmaları sizlerle beraber gerçekleÅŸtireceÄŸiz. VatandaÅŸ odaklı yönetim anlayışı içerisinde olacağız. Kuralsız bir yönetim deÄŸil kuralları uyan bir yönetim içerisinde olacağız. Kurala uymak toplum için olmazsa olmazdır. Vali olarak kuralcı biriyimdir. Kamu hizmetini sunarken EÅŸitlik, adalet ve hakkaniyet bu kavramlara da özellikle vurgu yapmak istiyorum. Bu kavramlar toplumun refah seviyesini üst seviyelere tutacak ÅŸeydir. Bu amaca hepimiz odaklanırsak o zaman toplumun huzurunu ve kalkınmışlığını saÄŸlamış oluruz. Kısa sürede ilimizi gezeceÄŸiz. Buraya uygun projeler nelerdir gözlemleyeceÄŸiz. Yapılmış projelerin takipçisi olacağız. Bunu da hep beraber sizlerle yapacağız. Ben tekrar bizleri buraya görevlendiren CumhurbaÅŸkanımıza ve İçiÅŸleri Bakanımıza teÅŸekkür ediyorum. Ä°nÅŸallah sizlerle beraber baÅŸarılı çalışmalar yapacağız" dedi.

“Sevgi dilini konuÅŸan bir anlayışımız olsun”

Anlayışlarının sevgi olduÄŸunu ifade eden Vali Tutulmaz, "Benim bir önceliÄŸin daha ÅŸudur Afyonkarahisar’da bu yıl bunu baÅŸlattık. Sevgi yılı adı altında bir proje baÅŸlattık. Buradaki önceliÄŸimiz hayatımızın her döneminde sevgiyi ön planda tutan sevgiyi konuÅŸan bir dilimiz olsun. Nefretten, olumsuzluktan uzak bir anlayışımız olsun. Dilimiz eÄŸer sevgi ili olursa bir baÅŸarı elde ederiz. Karakterim yapım sevgi üzerinedir. Sevgi dilini konuÅŸur nefret dilim yoktur. Bundan sonra da bütün arkadaÅŸlarımızdan da Zonguldak’ı seviyorsak, Zonguldak’ı hizmet etmek istiyorsak lütfen sevgi dilini kullanalım" diye konuÅŸtu.

"Kuralları kural haline getirmek lazım"

Kuralların büyük bir önemi olduÄŸunu ifade eden Tutulmaz, "Pandemi sürecinde güzel iÅŸler yapılmış sayı azalmış veya az bir konumda ÅŸu anda Anadolu kentlerinde artma eÄŸilimi var. Afyonkarahisar'da bayrama kadar 11 vefat vardı ama bayramdan bu tarafa 9 arttı. Büyük ÅŸehirler kaplıydı. Büyük ÅŸehirler Anadolu’ya yayılınca büyükÅŸehirin etkisiyle illerde artmaya baÅŸladı. Zonguldak Ä°nÅŸallah bunu atlattı diyelim. Bizlere düşen neyse bunları yapmak lazım. Sadece bizlere deÄŸil toplumun bunlara uyması lazım. VatandaÅŸlarımız kurallara uyarsa hiçbir sıkıntı yok. Bizler kurallara uymayı kural haline getirmemiz lazım" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
gökhan can

18 Haziran 2020 - 01:03

kuralcı biriyim derken, maskesini de takarak örnek olsa idi daha iyi anlardık kuralcı olduğunu sayın valinin. kurallar devlet erkanı içinde vardır sadece halk için değil.

Yorum Yazın

Canlı Radyo