Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KUDÜS İÇİN MEYDANA ÇIKTILAR

KUDÜS İÇİN MEYDANA ÇIKTILAR

EREÄžLÄ° 

Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuÅŸatma devam ederken, diÄŸer taraftan Kudüs’te yaÅŸayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırılar, Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde protesto edildi.
3 Filistin’li kiÅŸinin Ä°srail askerlerince Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurÅŸun yaÄŸmuruna tutularak ÅŸehit edilmeleri Türkiye genelinde tepki buldu. Karadeniz EreÄŸli’de ise aralarında Ensar, Fedader, Ä°HH ve Memur Sen gibi dernek ve kurumların oluÅŸumundan kurulan Ãœmmet Platformu üyeleri, Devrim Bulvarı Kaymakamlık hizmet binası karşısındaki alanda bir araya gelerek, Ä°srail’li asker ve polislerin son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırıları protesto ettii.

“KUDÃœS, Ä°SLAM ÃœMMETÄ°NÄ°N ONURUDUR”
Platform sözcüsü Bülent Öztürk, gurup adına okuduÄŸu basın açıklamasında, Kudüs’ün Ä°slam coÄŸrafyasının onuru olduÄŸunu söyledi. Kudüs’ün özgürlüğüne ise tutarlı, bütüncül, temiz bir mücadele ile mümkün olacağını öne süren Öztürk, ÅŸunları kaydetti:
“Filistin topraklarının tamamını iÅŸgal etmek üzere devam eden Ä°srail politikası bir taraftan öldürme bir taraftan çocuklar dahil hapsetme ve ev ve iÅŸyerlerine el koyarak Yahudi yerleÅŸimcileri yerleÅŸtirmek suretiyle hedefine ulaÅŸmaya çalışmaktadır. 1967 yılından beri defalarca Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılınmasını engelleyen Ä°srail, Mescid’in tamamen ibadete kapatılarak kendi mabetlerini inÅŸa etmek arzusundadır. Bu hedef doÄŸrultusunda hukuksuz bir ÅŸekilde Filistinlileri evlerinden, yurtlarından çıkararak yeni yerleÅŸim yerleri yoluyla iÅŸgalini geniÅŸletmeye çalışan Ä°srail, diÄŸer taraftan Mescid-i Aksa ve Kudüs etrafında yaÅŸayan Müslümanlara yönelik fiziki ve psikolojik saldırılarını da her geçen gün artırmaktadır.
Kudüs, Ä°slam ümmetinin onurudur, ÅŸerefidir. Tertemiz geçmiÅŸi ile bizler için korunması gereken mabedimizdir. Kudüs’ün özgürlüğü, tutarlı, bütüncül, tertemiz bir mücadele ile mümkündür. Bu sebeple Gazze’de Amerika Ä°srail karşısında Hamas’a, Mısır’da Suud, körfez sermayeli Sisi cuntası karşısında Ä°hvan-ı Müslimin’e destek vermek, Suriye’de katil Esed, Rusya Ä°ran ve destekçisi Hizbulesed’e, Irak’ta Sünni halka iÅŸkence eden HaÅŸd-i Åžabi çetelerine karşı durmak bu mücadelenin bir parçası olarak görülmelidir.
Platform üyeleri, okunan duaların ardından dağıldı. Protestoya Ak Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır ve EreÄŸli Belediye Meclisi’nin AK Partili bazı üyeleri katıldı. 

KUDÜS İÇİN MEYDANA ÇIKTILAR

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo