9 o C Kdz. Ereğli

KRİTİK GÖRÜŞME BİTTİ!..

Gündem 8 yıl 8 ay 22 gün 5 saat 33 dakika önce 1573

Haberi Paylaşın
Ankara Palas Devlet Konukevi’nde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi sona erdi.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmeden CHP kaynaklarına göre bir sonuç çıkmadı. AK Parti kaynaklarına göre ise 3 ay içinde seçime gidilebileceği belirtiliyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, saat 16.30’da AK Parti Genel Merkezi’nde koalisyon görüşmelerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. İlk önce Davutoğlu’nun açıklamasını dinleyecek olan Kılıçdaroğlu’nun daha sonra kameraların karşısına çıkması bekleniyor.

Gelen diğer kulislere göre ise CHP ya hep ya hiç dedi. 4 yıllık hükümet yapalım dedi. AK partinin CHP’ye süresi belli bir seçim hükümeti teklif etti. CHP’nin kararı net değil.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümet kurma süreci kapsamındaki görüşmesi sona erdi.

Ankara Palas Devlet Konukevi’nde basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat 30 dakika süren görüşme sonrası liderler bir açıklama yapmadı.

Liderlerin görüşmenin başında öğle yemeği yediği belirtildi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Davutoğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından saat 16.30’da partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunacak.

KILIÇDAROĞLU DAVUTOĞLU’NU İZLEYECEK

CHP Merkez Yürütme Kurulu toplandı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasını parti yöneticileri ile birlikte izleyecek. Açıklama bittikten sonra da Kılıçdaroğlu açıklama yapacak.

CHP yetkilileri görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını belirtti.

NELER YAŞANMIŞTI?

7 Haziran milletvekili genel seçimlerinden sonra tek başına iktidar olamayan AK Parti, hükümet kurabilmek için bütün seçenekleri ele aldı. Koalisyon görüşmeleri kapsamında ise Başbakan Ahmet Davutoğlu, 13 Temmuz’da CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu ile biraraya gelmişti. İkinci görüşme ise, yaklaşık bir ay sonra yani 10 Temmuz’da Başbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleştirildi. Liderler, bu görüşmede partilerin talepleri, uzlaşılabilecek, uzlaşılamayacak konuları masaya yatırdı. Her iki lider, ardından partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nu topladı ve parti içinde istişareye gidildi. Üçüncü görüşme ise bugün Ankara Palas’ta gerçekleştiriliyor. Bugünkü görüşmeden, koalisyon kurulup kurulamayacağına ilişkin nihai sonucun çıkması bekleniyor.

Bundan önceki süreçte, AK Parti ve CHP heyetleri öngörüşmeleri gerçekleştirirek, raporlar hazırladı. Bu raporların parti politikalarını ilgilendiren kısmı AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda ele alınırken, hükümet politikalarını ilgilendiren kısmı Bakanlar Kurulu’nda ele alınmıştı. Parti içi mekanizmalarla değerlendirilen raporlar üzerinden görüşmeler yürürken, son karar bugün Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun yapacağı görüşmeden sonra verilmiş olacak. Görüşmenin sonucuna göre, bundan sonraki takvim belli olacak. AK Parti, hükümet kurabilmek için bütün seçenekleri ele alacak.

AK Parti’nin CHP heyetindeki isim Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi öncesi Çankaya Köşkü’ne geldi. Çelik’in Davutoğlu ile birlikte görüşme öncesi değerlendirme yaptığı tahmin ediliyor.

Öte yandan, görüşme öncesi Ankara Palas’ın etrafında alınan güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

kaynak: milliyet.com.tr

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 22 saat 20 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 10 saat 21 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 6 saat 48 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 5 saat 49 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 11 saat 42 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 56 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 20 saat 26 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 9 saat 15 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 1 saat 26 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
1 gün 21 saat 51 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !