Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KRİTİK GÖRÜŞME BİTTİ!..

KRİTİK GÖRÜŞME BİTTİ!..

Ankara Palas Devlet Konukevi’nde AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun görüşmesi sona erdi.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmeden CHP kaynaklarına göre bir sonuç çıkmadı. AK Parti kaynaklarına göre ise 3 ay içinde seçime gidilebileceÄŸi belirtiliyor. 

AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, saat 16.30’da AK Parti Genel Merkezi’nde koalisyon görüşmelerine iliÅŸkin basın toplantısı düzenleyecek. Ä°lk önce DavutoÄŸlu’nun açıklamasını dinleyecek olan KılıçdaroÄŸlu’nun daha sonra kameraların karşısına çıkması bekleniyor. 

Gelen diÄŸer kulislere göre ise CHP ya hep ya hiç dedi. 4 yıllık hükümet yapalım dedi. AK partinin CHP’ye süresi belli bir seçim hükümeti teklif etti. CHP’nin kararı net deÄŸil.

 

AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun hükümet kurma süreci kapsamındaki görüşmesi sona erdi.

 

Ankara Palas Devlet Konukevi’nde basına kapalı gerçekleÅŸen ve yaklaşık 1 saat 30 dakika süren görüşme sonrası liderler bir açıklama yapmadı.

 Liderlerin görüşmenin başında öğle yemeÄŸi yediÄŸi belirtildi.

BaÅŸbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, DavutoÄŸlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ile yaptığı görüşmenin ardından saat 16.30’da partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunacak.

KILIÇDAROÄžLU DAVUTOÄžLU’NU Ä°ZLEYECEK

CHP Merkez Yürütme Kurulu toplandı.  KılıçdaroÄŸlu, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun açıklamasını parti yöneticileri ile birlikte izleyecek. Açıklama bittikten sonra da KılıçdaroÄŸlu açıklama yapacak.

CHP yetkilileri görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını belirtti.

 NELER YAÅžANMIÅžTI?

7 Haziran milletvekili genel seçimlerinden sonra tek başına iktidar olamayan AK Parti, hükümet kurabilmek için bütün seçenekleri ele aldı. Koalisyon görüşmeleri kapsamında ise BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, 13 Temmuz’da CHP Genel Merkezi’nde KılıçdaroÄŸlu ile biraraya gelmiÅŸti. Ä°kinci görüşme ise, yaklaşık bir ay sonra yani 10 Temmuz’da BaÅŸbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleÅŸtirildi. Liderler, bu görüşmede partilerin talepleri, uzlaşılabilecek, uzlaşılamayacak konuları masaya yatırdı. Her iki lider, ardından partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nu topladı ve parti içinde istiÅŸareye gidildi. Üçüncü görüşme ise bugün Ankara Palas’ta gerçekleÅŸtiriliyor. Bugünkü görüşmeden, koalisyon kurulup kurulamayacağına iliÅŸkin nihai sonucun çıkması bekleniyor.

Bundan önceki süreçte, AK Parti ve CHP heyetleri öngörüşmeleri gerçekleÅŸtirirek, raporlar hazırladı. Bu raporların parti politikalarını ilgilendiren kısmı AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda ele alınırken, hükümet politikalarını ilgilendiren kısmı Bakanlar Kurulu’nda ele alınmıştı. Parti içi mekanizmalarla deÄŸerlendirilen raporlar üzerinden görüşmeler yürürken, son karar bugün DavutoÄŸlu ve KılıçdaroÄŸlu’nun yapacağı görüşmeden sonra verilmiÅŸ olacak. Görüşmenin sonucuna göre, bundan sonraki takvim belli olacak. AK Parti, hükümet kurabilmek için bütün seçenekleri ele alacak.

AK Parti’nin CHP heyetindeki isim Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, DavutoÄŸlu ile KılıçdaroÄŸlu’nun görüşmesi öncesi Çankaya Köşkü’ne geldi. Çelik’in DavutoÄŸlu ile birlikte görüşme öncesi deÄŸerlendirme yaptığı tahmin ediliyor.

Öte yandan, görüşme öncesi Ankara Palas’ın etrafında alınan güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

 

 

kaynak: milliyet.com.tr

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo