Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KÖYÜN ’YAŞAYAN HAFIZASI’ OLDU

KÖYÃœN ’YAÅžAYAN HAFIZASI’ OLDU

Zonguldak’ta 35 yıl önce babasının yaÅŸamını yitirmesinin ardından köyündeki toplumsal olayları ajandasına not almaya baÅŸlayan Muharrem Kara, adeta köyün "yaÅŸayan hafızası" haline geldi.

Beycuma beldesine baÄŸlı Karapınar köyünde yaÅŸayan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının 1980 yılında yaÅŸamını yitirmesinin ardından kendisini boÅŸlukta hissetmeye baÅŸladığını belirterek, arayışa girdiÄŸini ve köyündeki toplumsal olayları 1981’den beri not almaya baÅŸladığını söyledi.

Ülkedeki önemli olayları da not aldığına dikkati çeken Kara, şunları kaydetti:

"Şu an elimdeki 35. ajandam. Köyümüzde evlenenler, kavga edenler, yaşamını yitirenler ve hava durumu gibi olayları not alıyorum. Türkiye ve dünya genelindeki çok ölümlü trafik kazalarını dahi not alıyorum. Ölene kadar ajandalarıma not almaya devam edeceğim. Hobi olarak başladığım yazma merakımı başka gençlere de aktarmak istiyorum."

-"Her gün not alıyorum"

Kara, ajandalarından haberdar olanların şaşırdığını dile getirdi.

Kara, şöyle devam etti:

"GeçtiÄŸimiz günlerde yakınlarını kaybeden aile bana geldi. Mevlit okutacaklar ama ölüm gününü bilmiyorlar. Ben de ajandama bakarak tam tarihini söyledim. Köylüler bana gelip ’Ne zaman evlendim, düğünüm ve hava nasıldı?’ ÅŸeklinde sorular soruyor. Ä°nsanlara yardımım dokunuyor. Hiçbir karşılık beklemeden büyük bir zevkle bunu yapıyorum. Hatırlayamadığımız bir ÅŸey olursa hemen deftere bakıp, olayın gerçeÄŸini öğreniyoruz.

Her gün not alıyorum."

- Vefat edenlerin fotoğraflarıyla albüm oluşturdu

Köyde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını da albümde topladığını aktaran Kara, 400 fotoğraflık arşive ulaştığını söyledi.

Kara, vefat eden yakınlarının fotoğraflarını bulamayanların kendisinden yardım istediklerini dile getirdi.

Köy muhtarı Mehmet Ali Ayyıldız da Kara’nın yaÅŸananları not almasının köy sakinleri için olumlu olduÄŸunu anlattı.

Ayyıldız, "Köyümüzde ne zaman bir hadise olsa kendisine başvuruyoruz. Kendisini köyümüzün arşivi görüyoruz. Evlilik yıl dönümü, doğum günü ve vefat tarihleriyle ilgili kendisine başvuruyoruz" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo