16 o C Kdz. Ereğli

KÖYLÜ PAZARI YENİLENİYOR

Gündem 6 yıl 9 ay 12 gün 21 saat 36 dakika önce 860

Haberi Paylaşın

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçe belediyesince, merkez pazaryerindeki 2’nci etap iyileştirme çalışmalarına başladığı bildirildi.
Ereğli Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazı açıklamaya göre, Şehit Rıdvan Caddesi’nde yeni tuvaletler, bay ve bayan mescitler, bebek emzirme ve alt değiştirme odalarının yapılarak hizmete girmesi ile başlayan, cadde üzerinde bulunan dükkanlardaki çıkmaların yıkımı ile bu kapsamdaki yaya yolu ve trafik düzenlemesi çalışmaları ile devam eden rehabilitasyon çalışmaları kapsamında, köylü pazarı ve meyve-sebze satış yerlerindeki çatı ve zemin değişimi için söküm işlemleri başladı.

UYSAL: PAZARYERİ KÜLTÜRÜ YAŞATMA ÇABASINDAYIZ
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, konuya ilişkin açıklamasında, çatıların yenileneceği ve pazaryeri zemininin değişeceğini söyledi. Pazaryeri kültürünü yaşatma çabasında olduklarını ifade eden Uysal, şöyle dedi:
“Pazaryerimize yeni WC, bay ve bayan mescitleri, bebek emzirme ve alt değiştirme odalarını yaptık. Şehit Rıdvan Caddesi üzerinde bulunan dükkânların çıkmaların yıkımı gerçekleşti. Burada yaya yolu ve trafik düzenlemesi çalışması yapacağız. Belediye meclisimizde çıkan karar doğrultusunda İller Bankası borçlanması ile çatı ve zemin değişimi çalışmalarına da başlıyoruz. Bugün köylü pazarı ve meyve-sebze satış yerlerindeki çatı ve zemin değişimi için söküm işlemleri başladı. Pazaryerindeki çirkin görüntüler tamamen ortadan kalkacak.”
Öte yandan, çalışmaların, pazarcı esnafının mağdur olmaması için Pazartesi ve Cuma günleri haricinde sürdürüldüğü kaydedildi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 5 saat 23 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 20 saat 35 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 3 saat 36 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 40 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 14 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 18 saat 29 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 4 saat 57 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 23 saat 4 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 3 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 2 saat 30 dakika önce KAZA ; 2 YARALI