Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR’

’KÖYLÃœ MÄ°LLETÄ°N EFENDÄ°SÄ°DÄ°R’

Alaplı Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Kılçak Muhtarı Ahmet Uysal ve 50 muhtar, CHP Milletvekilleri Ãœnal DemirtaÅŸ ve Åžerafettin Turpçu’yu mecliste ziyaret ederek, Alaplı köylerinin ve Alaplı’nın sorunlarını içeren dosya verdiler.

TBMM Halkla Ä°liÅŸkiler Binası’ndaki konferans salonunda yapılan görüşmede, aslında bu görüşmenin Zonguldak’ın iktidar ve muhalefet ayrımı yapılmaksızın 5 milletvekilinin bir arada olduÄŸu bir salonda ve tüm milletvekilleri ile yenilen bir yemekte daha büyük bir anlam kazanacağını ve Zonguldak Kamuoyuna birlik beraberlik mesajı verilebileceÄŸini düşündükleri için bu yönde bir çaba sarf ettiklerini aktaran Ãœnal DemirtaÅŸ, AKP’li vekillerin programlarının uymaması nedeniyle bunun gerçekleÅŸtirilemediÄŸini belirtti.

DemirtaÅŸ, “CHP’nin ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ’Köylü milletin efendisidir’ diyerek, köylüye verdiÄŸi önemi göstermiÅŸtir. Partimiz de bu anlamda köylüye büyük önem vermektedir” dedi.

MUHTARLARA HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

Kendisinin ve Åžerafettin Turpçu’nun köyde evleri olduÄŸu için zaman zaman köylerinde kaldıklarını, bu sebeple köylerin sorunlarını çok iyi bildiklerini belirten CHP’li DemirtaÅŸ, “2016 Türkiye’sinde yani internet devrinde, bir tuÅŸla anında Amerika ile görüşülebilen bir devirde,  Alaplı’da hala su sıkıntısı çeken, yolları bozuk olan, elektrikleri sürekli kesilen,  hizmet alamayan birçok köyümüz var. Bu durum, AKP iktidarının bir ayıbıdır ve Alaplı’ya yakışmamaktadır” diyerek AKP hükümetini eleÅŸtirdi.

Alaplı’nın en büyük sorununun iÅŸsizlik olduÄŸunu söyleyen DemirtaÅŸ, “Köylerde mezar kazacak genç dahi kalmadı. Gençlerimiz, köylerden göç ediyor. Bu durumdan da AKP iktidarı sorumludur” dedi. DemirtaÅŸ, kendilerinin iktidara bu sorunların çözülmesi noktasında her türlü desteÄŸi vermeye hazır olduklarını, önemli olanın Alaplı’nın ve Zonguldak’ın menfaatleri olduÄŸunu, muhtarların da sorunların çözümü noktasında kendileri ile irtibata geçmeleri halinde her türlü desteÄŸi vereceklerini belirterek,  ziyaretten duyduÄŸu memnuniyeti ifade etti.

Alaplı Muhtarlar DerneÄŸi baÅŸkanı Ahmet Uysal da, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ãœnal DemirtaÅŸ’a ve Åžerafettin Turpçu’ya Alaplı’nın sorunlarını içeren bir dosya vererek, sorunların çözümü noktasında destek beklediklerini ifade ettiler.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo