Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KOSGEB’den işletmelere özel ’KOBİ danışmanı’

KOSGEB’den iÅŸletmelere özel ’KOBÄ° danışmanı’

KOSGEB BaÅŸkanı Biçer: "Mesleki yeterlilik kurumuna ’KOBÄ° danışmanı’ diye bir meslek tanımlattık. Meslek standardı yayınlandı. Müracaat edip ÅŸartları taşıyan, o yeterlilikten geçen KOBÄ° danışmanlarından bir havuz oluÅŸturacağız." dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli Ä°ÅŸletmeleri GeliÅŸtirme ve Destekleme Daire BaÅŸkanlığı (KOSGEB) Genel BaÅŸkanı Recep Biçer, "Mesleki yeterlilik kurumuna ’KOBÄ° danışmanı’ diye bir meslek tanımlattık. Meslek standardı yayınlandı. Dolayısıyla aile hekimliÄŸi gibi bir ÅŸey planlıyoruz. Müracaat edip ÅŸartları taşıyan, o yeterlilikten geçen KOBÄ° danışmanlarından bir havuz oluÅŸturacağız." dedi.

Biçer, temaslarda bulunmak için geldiÄŸi Bolu’da, Müstakil Sanayici ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸinin (MÃœSÄ°AD) Bolu Åžubesini ziyaret ederek, dernek üyelerine KOSGEB destekleri hakkında bilgi verdi.Resmi olarak 1990 yılında kurulan KOSGEB’in 2003 yılına kadar KOBÄ°’lere sadece 14,5 milyon lira destek saÄŸladığını ifade eden Biçer, 2003 yılından bu yana destek miktarının 3,5 milyar lira olduÄŸunu söyledi.KOSGEB olarak yeni bir çalışma içinde olduklarının müjdesini de veren Biçer, bu çalışmayla oluÅŸturulacak danışmanlık hizmeti sayesinde iÅŸletmelerin ücretsiz bir ÅŸekilde yardım alabileceÄŸini belirtti.Biçer, bu danışmanlara ’KOBÄ° Danışmanı’ ismini verdiklerini ifade ederek, "Mesleki yeterlilik kurumuna ’KOBÄ° danışmanı’ diye bir meslek tanımlattık. Meslek standardı yayınlandı. Dolayısıyla aile hekimliÄŸi gibi bir ÅŸey planlıyoruz. Müracaat edip ÅŸartları taşıyan, o yeterlilikten geçen KOBÄ° danışmanlarından bir havuz oluÅŸturacağız. Siz iÅŸletme olarak ona müracaat ettiÄŸinizde ’Ben böyle bir Ar-Ge projesi yapmak istiyorum. Nasıl yardımcı olabilirsiniz’ dediÄŸinizde o size bu çalışmalarda yardımcı olacak ve onun danışmanlık ücretini biz ödeyeceÄŸiz. Aile hekimliÄŸi benzeri bir yapı da kısmet olursa oluÅŸturmaya baÅŸladık. Tahmin ediyorum bu sene içinde yürürlüğe girebilir." dedi.

Biçer, konuÅŸmasının ardından kendisini dinleyen iÅŸletme sahipleri ve iÅŸ adamlarının KOSGEB destekleriyle ilgili sorularını cevapladı. 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo