Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KORKUNÇ KAZA!.. 12 ÖLÜ

KORKUNÇ KAZA!.. 12 ÖLÜ

Ankara Cebeci’de Dikimevi kavÅŸağında freni boÅŸalan otobüs, duraÄŸa daldı. Ä°lk gelen bilgilere göre kazada 12 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi, 13 kiÅŸi de yaralandı.

 

Sürücüsü henüz belirlenemeyen 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi’ndeki Ankaray Ä°stasyonu yakınında bulunan otobüs durağındakilere çarptı.

 

Ä°ÅžTE OLAY YERÄ°NDEN FOTOÄžRAFLAR

 

Dikimevi’nde belediye otobüsünün durakta bekleyenlere çarpması sonucu yaÅŸamını yitirenlerin sayısı 12’ye yükseldi. 10 kiÅŸinin kaza yerinde, bir kiÅŸinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesinin ardından, çeÅŸitli hastanelerde tedavisi süren yaralılardan biri de müdahalelere raÄŸmen kurtarılamadı.

     

Böylelikle kazada yaÅŸamını yitirenlerin sayısı 12’ye çıktı, kazada yaralanan 13 kiÅŸinin tedavisi sürüyor. Öte yandan, kurtarma ekiplerinin otobüsün altından çıkardığı cenazeler, ilk incelemenin ardından belediyelere ait cenaze araçlarıyla kaza yerinden alındı.

     

Kaza yerinde geniÅŸ bir alana güvenlik ÅŸeridi çekildi, Dikimevi’ne çıkan yol trafiÄŸe kapatıldı, otobüsün etrafı brandayla kapatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri Ä°nceleme Åžubesi ekipleri de kaza yerinde çalışma baÅŸlattı. Polis, çevredeki iÅŸ yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceliyor.

     

Kazada hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespit edilmesine çalışılıyor. Bu arada, bazı milletvekilleri, kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

     

Belediye otobüsü, duraktaki yolcuları altına alarak, kaldırıma ve park halindeki otomobillere çarptıktan 60 metre sonra durabildi.

 
      
Otobüsün altında bulunan cansız bedemlerin Ã§Ä±karılması için itfaiye ekiplerinin çalışması sürüyor.
      
Yol ise kazanın ardından çift yönlü trafiğe kapatıldı.

 

ANKARA VALÄ°SÄ°: OTOBÃœS ÅžOFÖRÃœNÃœN Ä°LK Ä°FADESÄ° ’OTOBÃœS BENÄ°M KONTROLÃœMDEN ÇIKTI’ ÅžEKLÄ°NDE

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
      
Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçlar, kazada ilk belirlemelere göre 11 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, 7-8 yaralı bulunduÄŸunu söyledi.

 

 
      
Ä°lk belirlemelere göre, otobüs ÅŸoförünün herhangi bir saÄŸlık sorununun bulunmadığını aktaran Kılıçlar, "Kalp krizi gibi bir ÅŸeyi de yok. Åžu anda otobüs ÅŸoförü karakola gitmek üzere. Ä°lk ifadesi, ’Otobüs benim kontrolümden çıktı’ yönünde" diye konuÅŸtu.
      
Kılıçlar, şunları kaydetti:
"Gördüğünüz gibi durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş. İlk bilgilerimiz bu kadar. Hepimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum."
      
"Otobüsün altında ÅŸu anda birileri var mı?" sorusu üzerine Kılıçlar, "Burası olay yeri. Biz gerekeni yapıyoruz. Siz de bizim çalışmalarımızı kolaylaÅŸtırın" dedi. (AA)

 

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo