Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kongre başladı!

Kongre başladı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) üç gün sürecek olan Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi başladı.


Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu kongrenin açılış konuşmasını Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Çeştepe yaptı. Çeştepe, BEÜ’nün eğitim ve topluma hizmet faaliyetleri yanında araştırma ve bunları kamuoyuyla paylaşma çalışmalarına önem verdiğini söyledi.
2014 yılında yayın hayatına başlayan üniversite yayınevinden, çoğunluğu sosyal bilimler alanında olmak üzere birçok kitap yayınlandığını belirten Çeştepe, şöyle dedi:
Kongrenin hedefi..!
“Üniversitemiz akademi dünyasında ilk olma niteliğine sahip ve saygın yeri olan bilimsel dergileri de düzenli şekilde çıkartmaya devam etmektedir. 13. yayın yılına girmiş olan Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi de bunlardan birisidir. 2005 yılında Sosyal Bilimler Dergisi adıyla yayın hayatına başlayan ve 6 ayda bir yayınlanan dergimiz, 2012 yılından itibaren daha spesifik hale getirilerek Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi adını almış, son iki yıldır yılda dört defa yayınlanan dergimiz çeşitli uluslararası ve ulusal indekslerde taranmaktadır. Dergimizde iktisat, işletme, finans ve uluslararası ilişkiler alanında bilimsel nitelikte çalışmalar yayınlanmaktadır. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz kongremiz, Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi’nin bir faaliyeti olarak aynı isimle düzenlenmektedir. Bu kongre ulusal ve uluslararası akademi dünyasındaki yazar ve düşünürleri bir araya getirerek akademik fikir ve düşüncelerin tartışılabildiği, yeni dostlukların ve işbirliklerin geliştirilebildiği bir platform olmayı amaçlamaktadır. Böylece kongrenin gelecek yıllarda da devam ettirilerek gelenekselleştirilmesi hedeflenmektedir.”
78 oturum yapılacak!
BEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Eroğlu da destek ve katkı verenlere teşekkür etti, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ise insanlık tarihinin son 150 yılda hızlı bir gelişim gösterdiğine dikkat çekti.
Öte yandan, üç gün sürecek olan kongrede 78 oturumda toplam 390 bildiri sunulacak. Kongreye yurt içi ve yurt dışında bulunan çok sayıda üniversiteden akademisyen katılıyor.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo