13 o C Kdz. Ereğli

Kocası bile inanmadı ama başardı

İŞTE TÜRK KADININ CESARETİ, MARİFETİ VE AZMİ...

Kadın 5 yıl 8 ay 5 gün 8 saat 47 dakika önce 2922

Haberi Paylaşın

3 yıl önce bulaşıkçı olarak işe başladığı lokantayı 180 bin liralık icra borcu ile devralan kadın, işletmeyi 1 yıl içerisinde kâra geçirmeyi başardı. Eşinin bile inanmadığı kadın, devletten 1 kuruş destek almadan, tamamen veresiye çalışarak 2 kişiyle birlikte tüm borcu 1 yılda ödeyerek işletmenin sahibi oldu ve şu anda 4 kadına istihdam sağlıyor.

Kastamonu’da 2 çocuk annesi Hamide Sazak, çocuklarının geleceği için yıllarca çeşitli iş yerlerinde çalıştı. 2015 yılında bir lokantada bulaşıkçı olarak başlayan Sazak, zamanla çalıştığı iş yeri maddi sorunlarla kapanma noktasına geldi. 180 bin TL’lik icra borcu bulunan lokantayı devralmayı düşündü ama işletmeyi devralacak hiçbir maddi durumu yoktu. Eşi başta olmak üzere yakın çevresi 180 bin TL borcu bulunan lokantayı devraldığında üstesinden gelemeyeceğini, başaramayacağını düşündü ama Hamide Sazak yılmadı.
Bir elemanla lokantanın başına geçen cesur kadın, aşçılıktan garsonluğa, temizlikten bulaşıkçılığa her işi kendisi yaptı. Dağ gibi borcu olan lokantayı bir yılda hatırla, gönülle veresiye olarak kapatan Hamide Sazak, zamanla lokantayı kara geçirdi.
Yaz dönemlerinde çocuklarının da yanında çalıştığı Hamide Sazak, bir müddet sonra yanına 4 bayan eleman daha aldı ve işletmesini tamamen bayanların çalıştığı bir yer haline getirdi.
Türk kadınının istedikten sonra her işi başarabileceğine dikkat çeken Sazak, kadınların korkmadan iş yaşamına atılma çağrısında bulundu. Genelde erkeklerin ağırlıkta olduğu lokanta sektöründe adından söz ettiren Hamide Sazak’ın işletmesine çevre esnaflar ve vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor.
Bayan Sazak, “'başaramazsın, yapamazsın' diyorlardı. Ama ben mücadele ettim. Yılmadım ve başardım. Başaracağıma inanıyordum. Bütün Türk kadınları her işi başarabilir” dedi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 15 saat 46 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 6 saat 58 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 13 saat 59 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 11 saat 3 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 10 saat 37 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 4 saat 52 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 15 saat 20 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 9 saat 27 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 12 saat 53 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
10 saat 26 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR