Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KOBİRATE, NOTU YÜKSELTTİ!.

KOBÄ°RATE, NOTU YÃœKSELTTÄ°!.

EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Grubu’nun, ’Kurumsal Yönetim Notu’nun yükseldiÄŸi bildirildi.

Kurumsal Ä°letiÅŸim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri ÅŸirketi Kobirate’nın, Erdemir’in 8,83 puan olan kurumsal yönetim notunu, 9,02’ye yükselttiÄŸi belirtildi.

PANDIR: SÜRDÜRECEĞİZ
Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, konuya ilişkin bulunduğu değerlendirmede, iş hayatının tamamında, kurumsal yönetim prensiplerine büyük değer verdiğini savundu.
Erdemir Grubu’na geldiÄŸi günden bu yana Kurumsal Yönetim çalışmalarına hız verdiklerini vurgulayan Pandır, ÅŸunları kaydetti: 
“TKYD Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışma hayatım boyunca kurumsallaÅŸma yönetim ajandamda önemli yer tuttu. Bundan önceki ÅŸirketimde de endekse ilk giren gruptaydık ve 80’lerde baÅŸlayan notumuzu 95’in üzerine taşıma baÅŸarısını göstermiÅŸtik.
Grubumuz kurulduÄŸu ilk günden bugüne tüm faaliyetlerini eÅŸitlik, ÅŸeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkelerine baÄŸlı olarak yürütmektedir. Ä°lk olarak geçen yıl yaptığımız iyileÅŸtirmeler sonrasında deÄŸerlendirmeye iyi bir noktadan dahil olan ÅŸirketimizin notunu hızla 9,02’ye yükseltmesi de bu bakımdan oldukça sevindiricidir. Erdemir Grubu olarak kurumsal yönetim notumuzu daha yukarılara taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceÄŸiz.”

’BELGELENMÄ°Åž OLDU’
Açıklamada ayrıca, Kobirate’in hazırladığı sonuç raporunda; Erdemir’in Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim Ä°lkeleri’ne büyük ölçüde uyum saÄŸladığı, ÅŸirket içinde oluÅŸabilecek risklerin tespit ve kontrol edilebildiÄŸi ve kamuyu aydınlatma faaliyetleri ile ÅŸeffaflığın üst düzeyde olduÄŸu vurgulandı. 
Erdemir Grubu’nun, kurumsal yönetimdeki baÅŸarısını, Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Åž.’nin yaptığı deÄŸerlendirme raporuyla ortaya koyduÄŸu ifade edildi. 
Erdemir’de, yönetimde ÅŸeffaflık, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlik standartlarının yükselttiÄŸinin ’böylelikle’ belgelemiÅŸ olduÄŸu öne sürüldü.

RAPORA NE YAZILDI?
Ayrıca açıklamada, Kobirate’in raporunda Erdemir’in, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim Ä°lkelerine büyük ölçüde uyum saÄŸladığı, ÅŸirket için oluÅŸabilecek risklerin tespit ve kontrol edilebildiÄŸi bildirildi. 
Raporda ise “Åžirkette kamuyu aydınlatma faaliyetleri ve ÅŸeffaflık üst düzeydedir. Pay ve menfaat sahiplerinin hakları adil ÅŸekilde gözetilmektedir. Yönetim kurulunun yapısı ve çalışma koÅŸulları genel olarak kurumsal yönetim ilkeleri ile uyumludur. Sonuç̧ olarak; ulaşılan bu not, Erdemir’in BIST Kurumsal Yönetim Endeksinde bulunmayı üst düzeyde hak ettiÄŸini ifade etmektedir” ifadelerine yer verildiÄŸi kaydedildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo