Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçlar elektronik ortama taşınıyor

Kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçlar elektronik ortama taşınıyor

Kırmızı ve yeÅŸil reçeteli ilaçlar elektronik ortama taşınıyor. UyuÅŸturucu ve psikotrop maddeler içeren ilaçların elektronik ortamda yazılmasını zorunlu kılan sistem 17 Mart’tan itibaren Türkiye genelinde hayata geçecek.UyuÅŸturucu ve psikotrop madde içeren ilaçların yer aldığı kırmızı ve yeÅŸil renkli reçeteler, 17 Mart’tan itibaren Türkiye genelinde elektronik ortamda kayıt altına alınmaya baÅŸlanacak.

Edinilen bilgiye göre, kırmızı ve yeÅŸil reçetelerin elektronik ortamda yazılmasına, takibine ve kontrolüne imkan saÄŸlayan renkli reçete sistemine ait test iÅŸlemleri tamamlandı. SaÄŸlık Bakanlığı Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca, ilk olarak geçen yıl Aralık’ta Çorum’da pilot uygulaması baÅŸlatılan ve test aÅŸaması üç ayda tamamlanan uyuÅŸturucu ve psikotrop madde içeren ilaçların elektronik ortamda yazılması, 17 Mart 2017 itibariyle Türkiye genelinde zorunlu olacak. Bu tarihten itibaren "Renkli Reçete" sistemi üzerinden uyuÅŸturucu madde ve psikotrop madde içeren ilaçlar için elektronik reçete düzenlenmesi gerekecek. Kağıt ortamında ve elle yazılan renkli reçetelerin, takibi ve kontrolü, basımı ve muhafazasında yaÅŸanan sorunlar da renkli reçetelerin elektronik ortama aktarılması ve Türkiye genelinde uygulanmaya baÅŸlaması ile ortadan kalkacak.

Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planında yer alıyor

Uyuşturucu etkisi olan ilaçlara takip sistemi kurulması ve "Elektronik Renkli Reçete Sistemi" 2016-2018 arasını kapsayan Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Planında yer alan önlemlerden biriydi.

Elektronik Renkli Reçete Sistemi’nin 81 ilde devreye girmesiyle coÄŸrafi bilgi sistemi üzerinden anlık bir ÅŸekilde hangi ilde hangi ilacın ne kadar reçete edildiÄŸi görülebilecek. SaÄŸlık Bakanı Recep AkdaÄŸ’ın talimatı üzerine alınan kararla uyuÅŸturucu içeren ilaçların satışının kontrolü saÄŸlanırken eczacıların özellikle renkli reçete nüshalarının muhafazası sırasında yaÅŸadıkları çalınma ve kaybolma sıkıntılarının da önüne geçilecek.

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo