Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kırmacı Çöplüğü Tarih Oluyor!..

Kırmacı Çöplüğü Tarih Oluyor!..

Kdz.EreÄŸli Ä°lçesi,Kandilli yolu üzerindeki Kırmacı çöplüğü ’nün rehabilitasyonu için iller bankasından kredi alınmasına yetki verildi. 20 yıldır konuÅŸulan her seçim öncesi adeta seçim malzemesi olarak kullanılan ve  bölge halkının kanayan yarası haline gelen  EreÄŸli Kandilli yolu üzerindeki Kırmacı çöplüğü artık tarih oluyor. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın üzerinde ısrarla durduÄŸu çöplüğün rehabilitesi için Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı nezdindeki çalışmalar sonuç verirken EreÄŸli Belediye Meclisi’nde çöplüğün rehabilitasyonu için iller bankasından kredi alınmasına yetki verdi.

Karadeniz EreÄŸli Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısı tek birleÅŸimle tamamlandı. Toplantıya belediyenin Ä°ller Bankası’ndan alacağı krediler üzerine yapılan tartışmalar damgasını vurdu. Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirilen toplantıya üyelerden Salih KumaÅŸ ve Sertan Ocakcı mazeretleri nedeniyle katılmadı. Toplantıda ilk madde olarak ele alınan belediyenin çeÅŸitli birimlerinde kullanılmak üzere muhtelif araçların alınmasını öngören Hukuk Ä°ÅŸleri Komisyonu raporu oybirliÄŸiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde Ä°lçenin Kırmacı Mahallesinde yer alan Düzensiz Evsel Nitelikli Katı Atık Depolama Alanı Rehabilitasyonu projesi için Ä°ller Bankası’ndan 8 milyon 190 bin lira kredi almak için belediye baÅŸkanına yetki verilmesine iliÅŸkin madde üzerine söz alan CHP Grup sözcüsü Özkan ÖzyaÄŸcı, iller bankası kredisinden yararlanmanın yanı sıra, çevre ve ÅŸehircilik bakanlığının hibelerinden yararlanılmasını istedi. ÖzyaÄŸcı, “Bize verilen bilgiler, yüzde 50 kadar hibe yardımı yapılacağı yönündeydi. Sonradan yaptığımız araÅŸtırmalara göre, bu yüzde 90’a kadar çıkabiliyormuÅŸ. Bundan sonraki çalışmalarda hibe konusunda gayretlerinizi bekliyoruz” dedi.

 “HÄ°BE OLSA DA OLMASA DA YAPILACAK”

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, her konuda olduÄŸu gibi bu konuda da gayret edeceklerini belirterek ÅŸunları söyledi: “Bilgileriniz yanlış. Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nın bu konudaki hibeleri yüzde 45’i geçmiyor. Bu yüzde 45’lik miktara kadar gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. Çevre ve ÅŸehircilik bakanlığında bunları takip ediyoruz. Hiç olmasa da o bölgede yaÅŸayan vatandaÅŸlarımıza ÅŸunu söylemek istiyorum. O bölgedeki devasa çöplük yapısı ilçemize hiç yakışmadığı gibi her sene iki üç defa yangınlar çıkıyor. O bölgede tesadüfen bulunan insanlar tarafından ölümlere yol açabilecek çöp depolaması. Sadece oraya bir çöp deposu, düzensiz depolama alanı olarak bakmayın. Oradaki yükün verdiÄŸi ağırlıkla birlikte, metan gazının üstüne ağırlık vermesiyle beraber orada bir yol çökmesi oluyor. Bizler önümüzdeki günlerde o bölgede yol çalışmamız da olacak. Bu çöplüğü rehabilite etmediÄŸimiz, özellikle metan gazını çıkartmadığımız zaman bu yol çökmesi gittikçe başımıza bela olacak. Yani iki sorunumuz var. Birincisi evsel atık miktarını azaltmak ve bunları buradan kaybetmek, buraya bir yaÅŸam alanı hazırlamak. Bir de o bölgeden, Kandilli’den, Balı’dan gelen vatandaÅŸlarımızın kullandığı yol da çökebilir. Åžunu özellikle belirtmek istiyorum. Hiç yardım gelmese de bu çöp alanının rehabilitasyonunun yapılması lazımHibe gelmese de, gelse de bu çöp alanı kalkacak.”

AK PARTÄ°LÄ° ÃœYELER KABUL OYU VERDÄ°

Gündemin üçüncü maddesi olarak ele alınan ilçenin çeÅŸitli mahallelerinde yapılacak sıcak asfalt malzemesi için iller bankasından 12 Milyonluk kredi alınması için belediye baÅŸkanına yetki verilmesine iliÅŸkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu üzerinde tartışmalar yaÅŸandı. Plan ve bütçe komisyonunda CHP’li üyeler Özkan ÖzyaÄŸcı ve Güler DemiroÄŸlu’nun, sıcak asfaltın miktarına göre istenen kredinin fazla olduÄŸu gerekçesiyle red oyu vermesine karşılık, AK Partili üyelerin kabul oyu verdi.

Meclise oy çokluÄŸuyla gelen rapor üzerine görüşmede, BaÅŸkan Uysal karşı oy gerekçesini sorması üzerine Özkan ÖzyaÄŸcı ÅŸunları söyledi:“ 50 bin ton asfalt dökeceksiniz, geçen yıl 148 liradan alınmış asfaltın tonu. 7,5 milyon lira tutuyor. 12 milyon lira para isteniyor. Böyle bir ÅŸey yok. Ev alıyorsunuz tapusunun üstünde elli bin lira yazıyor. Buna 150 bin lira gibi para koyayım diyorsunuz. Oraya yüz bin ton asfalt dökecekseniz yazarsınız 15 milyon lira. 12 Milyon istiyorsunuz, 50 bin ton dökeceksiniz. Onu da dökebilecekseniz. Niye döküldüğünü, niye dökülmediÄŸini de takip edeceÄŸiz. Hastane yerini hallediyoruz dediniz yıkıntıları hala duruyor. 1,5 sene önce eski belediye binasını yapacağız dediniz, hala yıkıntıları duruyor. Ne olacağı da belli deÄŸil, buradan bilgi de vermiyorsunuz. Elli bin ton da bunun gibi bir ÅŸey. Bu sene enflasyon yüzde yüz, yüzelli oldu diyorsanız, o da devletin baÅŸarısıdır.”

ÖzyaÄŸcı’nın sözleri üzerine söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ä°hsan YazıcıoÄŸlu, CHP’li üyelerin tutumunu ÅŸu sözlerle eleÅŸtirdi:“Ä°ki yıldır plan ve bütçe komisyonunda görev alıyorum. CHP genel siyasetinin yerel siyasetle de devam ettiÄŸini görüyoruz. Maalesef CHP’li arkadaÅŸlar EreÄŸli’ye çakılacak her çivinin kendileri için deÄŸer taşıdığını ifade ederler ama icraatları öyle olmuyor. Maalesef hayır dillerinde pelesenk yapmış, EreÄŸli’nin elzem konuları gündeme geldiÄŸinde çividen bahseden vatandaÅŸlar kent meydanı projesine hayır dedi. Erdemir araç üstgeçidi… Cami projesi dedik hayır dediler. Elmatepeye üstgeçit dedik hayır dediler. Gençlik aktivasyon merkezine red verdiler. Gelinen noktada söylemlerle icraatlar birbirini tutmuyor. Sıcak asfalt konusu olmazsa olmazlardan. Bunun yapılması lazım neden olmaz diyorsunuz.”

YazıcıoÄŸlu’nun sözlerine CHP’li üyelerden Kemal Özer, “ Ben kent meydanına evet dedim, niye yalan söylüyor” diyerek tepki gösterdi.

ÖZYAÄžCI’DAN YALAN Ä°DDÄ°ASI

CHP Sözcüsü ÖzyaÄŸcı ise “Ofis meydanında yapılacak gençlik merkezinde, çevre düzenlemesini bile belediyenin yapamadığı için reddettik. Aldığınız paraların bir kısmını oraya harcayın. Kent meydanını reddetmedik. Yalan söylüyorsunuz. Külliyen yalan. Hatta kent meydanı üzerinde Avrupa’da olduÄŸu gibi hiçbir ÅŸey yapmayacağım deyip söz verdiÄŸiniz, sonradan sözünüzü yediÄŸiniz gibi herkes için geçerli doÄŸruları söylüyoruz” diye konuÅŸtu.

UYSAL’DAN “AÇIKLAMASI OLMAYAN PARA” ELEÅžTÄ°RÄ°SÄ°

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ise CHP dönemine eleÅŸtiriler getirerek ÅŸunları söyledi:“2008 yılında hala sıcak asfaltın parasını ödüyoruz. Borç olabilir. Yalnız Özkan Bey’in dediÄŸi gibi oradaki spor parkını, 4 dönüm araziye hiç olmayan sentetik buz pateninin olduÄŸu bir yere 2 milyon borçlanma talebimiz oldu. Yalı caddesinin çevre düzenlemesi için, oradaki sur düzenlemesi için 250 bin lira borçlandınız. O zaman çok mu fakirdiniz? 2017 yılındayız, seçim 2019’da. Bunlar seçim yatırımı deÄŸil. EreÄŸli’de enerji, doÄŸalgaz hatları geçti. Bu borçlanmadaki asfaltı tamamen ihtiyaç olan yerlere dökeceÄŸiz. En çok neye üzülüyorum. Ä°ller bankasına 2008 yılındaki borca üzülmüyorum. AVM’lere üzülmüyorum. DiÄŸer alınan borca da üzülmüyorum. Her ay 175 bin lira bankaya ödediÄŸimiz paraya üzülüyorum. Neden, açıklaması yok. 5 milyon borçlanmış ama nereye ne yapılmış. 2 milyonluk spor tesisi yapılmış. Bunlar nereye yapıldı? Erdemir yönetiminden görevdeyken 4,5 milyonun üstünde bir ceza kestiniz. O paralar nereye gitti. Biz bir yere ceza kesmediÄŸimiz, istihdamı da arttırdığımız halde bu para nereye gitti?”

Özyağcı, cevap olarak kendilerinin 50 bin ton asfalt dökülmesine değil, bu miktar için istenen paranın fazlalığı nedeniyle red oyu verdiklerini söyledi.

DÄ°ÄžER MADDELER

Toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü yönetmeliğinde değişiklik öngören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi.

Resmi Kurumların imar taleplerine iliÅŸkin, incelemelerin devam ettiÄŸine, bu nedenle konunun daha sonra ele alınmasına iliÅŸkin Hukuk Ä°ÅŸleri Komisyonu Raporu kabul edildi. Åžahısların imar tadilat taleplerini uygun bulmayarak reddeden komisyon raporu komisyondan geldiÄŸi haliyle kabul edildi.Ä°lçenin BaÄŸlık, Kepez mahallelerinde yoldan ihdas parsellerin satışı ve takası kabul edilirken, Ömerli ve Uzun Mehmet mahallelerindeki iki parselin bitiÅŸik parsel maliklerine satışı reddedildi.Belediyenin Gelir tarifesinde deÄŸiÅŸiklik ve ilaveler öngören, Ä°ÅŸletme ve Ä°ÅŸtirakler Müdürlüğü’nün liman ücretleri tarifesi ve Åžehir içi minibüslerin ücretlerinde deÄŸiÅŸiklik yapılmasını öngören gündem maddesi komisyona havale edildi.SözleÅŸmeli olarak belediye bünyesinde bir mühendis istihdamı ve ücretine iliÅŸkin gündem maddesi, Resmi kurumlara ve ÅŸahıslara ait imar tadilat taleplerine iliÅŸkin maddeler komisyonlara havale edildi.

(Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo