Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Kimse Şehir Efsanelerine İtibar Etmesin’

’Kimse Åžehir Efsanelerine Ä°tibar Etmesin’

- İl Emniyet Müdürü Ak:
- "Herkes müsterih olsun ve hiçbir sorun olmayacak ama kimse şehir efsanelerine itibar etmesin. Hele provokatörlerin provokasyonlarına gelmesinler"

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Kozlu ilçesinde bir yurdun önünden "kız kaçırıldığını" iddia eden üniversite öğrencilerinin eylem yapmasına ilişkin, "Herkes müsterih olsun ve hiçbir sorun olmayacak ama kimse şehir efsanelerine itibar etmesin. Hele provokatörlerin provokasyonlarına gelmesinler." dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ä°l Emniyet Müdürü Ak, Garnizon ve Ä°l Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Zonguldak Bölge Müdürü Hayri Bulazar ve Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Rektör Yardımcısı Hakan KutoÄŸlu ile toplantı gerçekleÅŸtirdi. 

Vali Kaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuruma baÄŸlı Nesibe Hatun Öğrenci Yurdu’nda 7 Ekim’de meydana gelen olayla ilgili sürekli temas halinde olduklarını belirterek, "YaÅŸandığı söylenilen olaydan dolayı da bir toplantı yaptık. BaÅŸta güvenlik boyutu olmak üzere burada alınabilecek diÄŸer önlemleri konuÅŸtuk. Özellikle oradaki kız öğrenci yurdumuzun, erkek öğrenci yurdu olarak, kızlarımızın da ÅŸehir merkezindeki yurtlara yerleÅŸtirilmesi konusunda üniversitemiz yazı yazacak. KYK üzerinden bir deÄŸiÅŸimin yapılması için çalışmayı baÅŸlatacağız." diye konuÅŸtu. 

Ä°l Emniyet Müdürü Ak da toplantının ardından 7 Ekim’de yurtta kalan bir öğrencinin erkek arkadaşı ile yaÅŸadığı sorun sonucunda olayın meydana geldiÄŸini aktararak, "Erkek arkadaşının yurda girip üzerinde boÅŸ bir kuru sıkı tabancayla onu dışarıya çıkmaya zorlaması ve sonrasında arkadaÅŸlarımız devreye girdiler. Bu ÅŸahıs yakalandı. Adliyeye intikal ettirildi. Adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı. Süreç içerisinde biz oradaki güvenlik zafiyetlerini görmüştük. Bu konuda valimizin de talimatıyla KYK’da gerekli temasları saÄŸlayıp buradaki zafiyetlerin bir an önce giderilmesi için çalışmalar yapılıyordu." ifadelerini kullandı. 

- "Kimse ÅŸehir efsanelerine itibar etmesin"

Dün kentte bir şehir efsanesinin dolaştığını vurgulayan Ak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ortada bir hadise yok. Bir kızımız, güya 74 plakalı bir araçla kızımızın kaçırıldığı ÅŸeklinde bir beyanı, arkasından böyle bir ÅŸehir efsanesinin geliÅŸmesine sebep oldu. Bu nedenle saat 23.00’ten sonra oradaki çocuklarımızın infiale kapılmasına sebep oldu. Biz tüm ekip arkadaÅŸlarımızla birlikte oradaydık. Konuya müdahil olduk. Böyle bir olayda, olayı provoke etmek isteyen birtakım insanlar da oldu. ArkadaÅŸlara da durumu izah ettik. Biz çocuklarımızın saçının teline zarar gelmesini istemeyiz ve buna da müsaade etmeyiz. Burada onların velileri ve halkımız müsterih olsun. Biz ne gerekiyorsa yapacağız.

Öncelikle buradaki güvenlik zafiyetleriyle ilgili bir inceleme baÅŸlatılıyor. Bu inceleme sonucunda gerekirse soruÅŸturma da açılacak. Biz de oradaki her türlü güvenlik zafiyetleri giderilene kadar 7/24 esasına göre polisimizi ve ekibimizi orada tutacağız. Herkes müsterih olsun ve hiçbir sorun olmayacak ama kimse ÅŸehir efsanelerine itibar etmesin. Hele provokatörlerin provokasyonlarına gelmesinler."  

 
 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo